Afbeelding
Foto: John Wijntjes

Loetcross prooi voor Lydia Rehorst en Cornelis Verboom

Sport 1.975 keer gelezen

LEKKERKERK • Lydia Rehorst en Cornelis Verboom wonnen zondagmorgen de Loetcross in Lekkerkerk. 

Thuisloopster Rehorst legde de 5.000 meter op het modderige parkoers af in een tijd van 22.57 minuten. Krimpenaar Verboom had voor zijn 7.500 meter lange veldloop 31.10 minuten nodig.

Lydia Rehorst leidde van start tot finish. Haar plaatsgenote Edith de Bruin eindigde voor de Dordtse Ellen Zaal (25.06 min.) met exact twee minuten achterstand op de tweede plaats. “Wat heb ik wedstrijden als deze gemist in de coronaperiode,” vertelde de winnares na afloop. “Marathons lopen is nog steeds mijn passie. De hele marathon van Spijkenisse in december is mijn volgende doel. Een wedstrijd als de Loetcross is een prachtige prikkel om af te zien.”

Val
Cornelis Verboom nam ook snel de leiding. Achter hem volgden Michel de Langen uit Bergambacht en Martjan Bodegom uit Lekkerkerk. Bodegom kwam op een van de gladde bruggen hard ten val, waarna De Langen stopte om hem op de been te helpen. “Dat lijkt me niet meer dan normaal” vertelde De Langen na afloop.

Terwijl Bodegom in een rustig tempo de wedstrijd uitliep, haakte Bergambachtenaar Nico Koppe aan bij Michel de Langen. “We naderden de koploper in de slotfase, maar bleven op een minuutje hangen. Ik heb niet aangedrongen om tweede te worden. Dat vond ik niet sportief,” aldus Koppe.

Zwaar
Het duurde lang voordat Cornelis Verboom na zijn race weer bij zijn positieven was gekomen. “Het parkoers was hartstikke zwaar met al die modderstroken,” verzuchtte Verboom. “Zo fanatiek als vroeger ben ik niet meer, maar winnen blijft leuk.”

Wim Kroone

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden