• V.l.n.r. Ben van Ark, Fred Wink, Wim van Herk en Roger Korevaar.
• V.l.n.r. Ben van Ark, Fred Wink, Wim van Herk en Roger Korevaar.

Eindelijk wielerparkoers voor De Waardrenner

Sport 1.288 keer gelezen

LEKKERKERK• Na acht jaar plannen maken en de handen uit de mouwen steken is het wielerparkoers van De Waardrenner op het Lekkerkerkse sportpark Weydehoeck eindelijk gerealiseerd. Met de clubkampioenschappen voor de jeugd en een afsluitend criterium voor de oudere coureurs is de wielerbaan zaterdag officieus in gebruik genomen.

De officiële opening vindt volgend jaar tijdens de viering van het 50-jarig jubileum van de Krimpenerwaardse wielerclub plaats. “Zolang wilden we niet wachten”, aldus bestuurslid Ben van Ark. “Na alle rompslomp van het verkrijgen van de nodige omgevingsvergunningen en het steeds maar moeten aanpassen van de plannen hebben we na het groene licht van alle instanties meteen de wielerbaan met een lengte van ruim 1000 meter wedstrijdklaar gemaakt.”

De veiligheid was voor jeugdtrainer Roger Korevaar een belangrijk item om zich in te zetten voor de realisatie van het parkoers. “Trainen op de weg in de Krimpenerwaard is met al het verkeer gevaarlijk voor de jongste renners”, zegt de oud-wielrenner bezorgd. “We moesten vaak uitwijken naar grotere parkoersen van andere clubs. We reden wel op de reeds aangelegde skeelerbaan, maar nu kunnen we onze leden meer bieden en behouden. De Krimpenerwaard zit vol talent. De toekomst van de Waardrenner ziet er rooskleurig uit.”

Baanontwikkelaar Wim van Herk gaf nooit op en Fred Wink van Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek (SVN) zette zich belangeloos in voor de wielerclub. “Het sportpark is multifunctioneel”, vertelt Wink. “Het doel is dat dit park zoveel mogelijk gebruikt wordt voor evenementen met een sportief karakter. Er wordt al volop geskeelerd en gebeachvolleybald op het middenterrein. De atletiekvereniging Start traint hier ook.”

Capellenaar Ben van Ark was vaak te vinden op de wielerbaan. “Ik heb zoveel enthousiaste mensen gezien, die of een kijkje kwamen nemen of trainden voor hun sport. Een oud-wereldkampioen steppen uit Krimpen aan den IJssel draaide hier zijn rondjes. Een aantal ondernemers kwamen poolshoogte nemen of het houden van een zeepkistenrace mogelijk is. Let op: het gaat hier bruisen.”

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie