Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

SV Krimpen komt met nieuw schaakconcept

Sport 772 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Onder de naam ‘De Open Schaakvereniging’ ontwikkelt SV Krimpen aan den IJssel een nieuw initiatief, gericht op schaken als breedtesport.

De vereniging heeft een gezond aantal leden met relatief veel jeugdspelers. Met dit initiatief mikt zij op nieuwe doelgroepen. 

“Veel mensen kennen de regels van het schaakspel en spelen wel eens een partijtje in de huiselijke kring. Maar de drempel naar het wedstrijdschaak is hoog”, geeft bestuurslid Jos den Boer aan. “Huisschakers en beginners kunnen vanaf 3 oktober elke maandagavond vanaf 20.00 uur terecht in de horecaruimte van Bowlingcentrum Krimpenhof. Daar kunnen zij in gezellige sfeer een potje schaken. Het materiaal staat voor hen klaar. Maar dat is niet het enige. Ervaren schakers zijn aanwezig om uitleg en tips te geven. Wie zich verder in het spel wil verdiepen, krijgt studiemateriaal aangeboden. Op deze manier willen we als vereniging de kloof tussen het huisschaken en het clubschaken helpen overbruggen. We hebben hiermee al ervaring opgedaan met een specifieke doelgroep: de ouders van jeugdleden, die het erg op prijs stellen om iets te leren van de hobby waar hun kinderen enthousiast voor zijn.”

Een andere groep waar SV Krimpen zich voor wil inzetten, zijn de oudere Krimpenaren. Den Boer: “Voor hen kan het schaken een mooie aanvulling op hun sociale contacten zijn. Wie dat wil, kan na verloop van tijd lid worden en mee gaan spelen in de interne competitie. Dit is echter niet een verplichting.”

Deelname aan De Open Schaakvereniging is kosteloos en vrijblijvend. Dit nieuwe concept wordt ondersteund door de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Belangstellenden kunnen op maandagavond vanaf 20.00 uur vrijblijvend binnenlopen in het bowlingcentrum. Meer info via secretaris@svkrimpen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie