• Thomas van Midden, winnaar bij de senioren.
• Thomas van Midden, winnaar bij de senioren. Foto: Erik van Kordelaar

Thomas van Midden wint in Jaarsveld

Sport 17 keer gelezen

JAARSVELD/VLIST • Vlistenaar Thomas van Midden heeft zaterdag in Jaarsveld de Nowa Computers Bokaal gewonnen. 

Erwin Timmerarends uit Bodegraven startte met 19.11 meter sterk aan de wedstrijd. Thomas van Midden, altijd wel op dreef op de schansen in Jaarsveld, kwam in zijn tweede sprong met een antwoord: 20.13 meter. Deze afstand bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Wouter van Midden (Vlist) kwam dichtbij met 19.10 meter, goed voor de derde plaats. 

Bij de dames werd het een spannende strijd. Joriene Baas uit Oudewater ging met de beste papieren de finale in (15.12 meter), maar werd nipt afgetroefd door Fabiënne Overbeek uit Benschop met 15.19 meter. Kimberly Slootjes uit Haastrecht zette een keurige reeks sprongen neer en maakte met 14.78 meter het podium compleet. Thuisspringer Demi Groothedde kon niet overtuigen. Ze miste de finale en moest genoegen nemen met de vijfde plaats. 

Junioren
Reinier Overbeek uit Benschop ging bij de junioren na de eerste ronde aan de leiding. Hij zette een reeks opbouwende sprongen neer om uiteindelijk 20.11 meter te noteren in de finale. Hidde van Dam kwam met 19.19 meter tot de tweede plaats en Guus Hoogland uit Montfoort werd derde met 17.51 meter.

Bij de jongens bleek de eerste klap een daalder waard voor Jonathan Timmerarends uit Montfoort. Hij zette een afstand van 16.76 meter neer in zijn eerste sprong. Dit bleek genoeg voor goud. Karsten Klarenbeek uit Haastrecht kwam in zijn laatste poging tot 16.26 meter en pakte het zilver. Gerwin de Jong uit Polsbroek zette een nette reeks sprongen neer en zijn beste afstand -15.69 meter- was goed voor brons.

Meisjes
In de meisjesgroep was het een spannende strijd tussen de nummers één en twee van het ABZ De Samenwerking-klassement. Lieke Stolwijk uit Bodegraven troefde haar concurrent Thalina van der Wind uit Snelrewaard af met 13.95 meter. De klassementsleider moest genoegen met de tweede plaats (13.63 meter). Esther Wesselink uit Montfoort maakte het podium compleet met 12.57 meter.

Woensdag wordt er op de schansen in Jaarsveld gesprongen om de Sjors Overbeek Bokaal. Een belangrijke wedstrijd, want het is de laatste gelegenheid voor de springers om een ticket te verdienen voor het Hollands Kampioenschap op zaterdag 20 augustus in Polsbroekerdam.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie