• Op Rian Baas stond zaterdag weer geen maat.
• Op Rian Baas stond zaterdag weer geen maat. Foto: Erik van Kordelaar

Rian Baas wint eerste NFM-titel

Sport 18 keer gelezen

REGIO • De polsstokverspringers trokken afgelopen weekend naar Friesland voor één van de meest speciale wedstrijden van het jaar: de NFM (Nationale Fierljep Manifestatie). Bij dit evenement is iedereen die wil meedoen welkom. In It Heidenskip strijden de springers traditioneel om de titel en een gouden hanger. 

Bij de senioren sprong thuisspringer Ysbrand Galama de wedstrijd open met 20.56 meter. Andere toppers kwamen hierbij in de buurt, maar in zijn tweede sprong nam Rian Baas (Gouda) met 21.27 meter de leiding over. Erwin Timmerarends (Bodegraven) zette ook een goede sprong neer en kwam met zijn 20.50 meter uiteindelijk tot de derde plek. 

In zijn laatste sprong ging Baas zelfs nog over zijn eigen afstand heen. Een nieuw NFM- en schansrecord was het resultaat met een afstand van 21.69 meter.

In de damescategorie was de Hollandse inbreng beperkt. Demi Groothedde (Jaarsveld) was met 15.21 meter de beste, maar dit was net niet genoeg voor het podium. De winst ging naar Marrit van der Wal (It Heidenskip), die haar NFM-titel prolongeerde.

Favoriet Reinier Overbeek (Benschop) liet met 20.30 meter de concurrentie bij de junioren ruim achter zich.

Bij de jongens was Djurre de Jong (Burgum) met 17.46 meter de grote verrassing. Karsten Klarenbeek (Haastrecht) werd derde met 16.52 meter. In de meisjes-categorie konden de Hollandse springsters geen potten breken. De Friezinnen bleken een maatje te groot.

Aanstaande zaterdag kampen de polsstokverspringers vanaf 18.30 uur in Jaarsveld om de Nowa Computers bokaal.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie