• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.
• Het plein voor het raadhuis van Krimpen aan den IJssel. Foto: Floris Bakker

Leefbaar Krimpen en SGP kiezen voor CDA

Politiek 612 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen en SGP kiezen voor een coalitie met het CDA. De keuze voor deze partij is gebaseerd op de criteria voor een sterke coalitie, zoals eerder opgesteld door de informateur. De wens was om minstens twaalf zetels en een balans tussen ‘continuïteit en vernieuwing’ vorm te geven. 

In een bericht van formateurs Henk Gossink en Dirk Louter aan de gemeenteraad motiveren zij de keuze als volgt: “Wij hebben afgewogen welke partijen de meeste toegevoegde waarde hebben voor het functioneren van een coalitie samen met ons. Het is belangrijk dat we én samen onderling goed functioneren én in een drie- of vierpartijencoalitie met alle coalitiepartners vanuit gelijkwaardigheid en meerwaarde opereren. We hebben niet gezocht naar partijen die als een soort mediator of schakelstation tussen ons fungeren.”

Het CDA toont zich bereid om als beoogd coalitiepartner aan het vervolg van de gesprekken deel te nemen. De formerende partijen geven aan de hele raad te betrekken bij het opstellen van het bestuursakkoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie