Afbeelding
Foto: aangeleverd

Smaakvolle fietstocht: ‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’

Nieuws 914 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het proeven en kopen van streekproducten staat zaterdag 25 mei centraal tijdens Proefrit ‘Tour de Tapas Krimpenerwaard’.

Deze fietstocht, met een lengte van 20 kilometer, begint in Lekkerkerk en voert deelnemers naar achtereenvolgens Bergambacht, Berkenwoude, Stolwijk en weer terug. Tijdens de tocht wordt er regelmatig gestopt bij plaatselijke ondernemers, die met toewijding voor de natuur hun producten vervaardigen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om deze producten te proeven en aan te schaffen tijdens de tocht. 

De start is om 10.00 uur bij ‘Broodje Kadootje’ aan de Achterstraat 34 in Lekkerkerk. Vooraf wordt daar koffie /thee gedronken, met een zoete lekkernij erbij. De eerste tussenstop is bij de stekjesmarkt in het Loetbos bij Lekkerkerk. In Bergambacht volgt een bezoek aan de plattelandswinkel van Kaasboerderij Schep om een stukje kaas te proeven. Aangekomen in Berkenwoude wordt vervolgens geluncht bij Rebecca van Het Schapenschuurtje. 

Weer op de pedalen naar Stolwijk waar boer MartJan de deelnemers meeneemt op een rondleiding door zijn biologische geitenhouderij, De Bonte Weide. Natuurlijk wordt er geproefd van de verschillende geitenkazen. Op de terugweg is er nog een tussenstop bij bessentuin ‘De Rode Mus’ in Berkenwoude. Vanaf daar kunnen deelnemers er voor kiezen om op eigen gelegenheid huiswaarts te keren of nog mee terug te fietsen naar het startpunt bij ‘Broodje Kadootje’ zo rond 17.00 uur. 

Aanmelden kan op www.fietsenvoormijneten.nl/regio/krimpenerwaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden