Afbeelding
Foto: aangeleverd

Weer ruime voldoende voor KrimpenWijzer

Nieuws 363 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Klanten geven welzijnsorganisatie KrimpenWijzer opnieuw een tevredenheidscijfer van 7,6, zoals vorig jaar. Dit cijfer is afkomstig uit een jaarlijks onderzoek dat een onafhankelijk bureau namens de gemeente uitvoert.

Wethouder Hugo van der Wal is verheugd over de resultaten van het tevredenheidsonderzoek: “Het is positief om te zien dat inwoners de zorg en ondersteuning vanuit de gemeente blijven waarderen.”

Volgens het onderzoek beoordelen Krimpenaren de ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gemiddeld met een 7,9. Jeugdigen geven een waardering van 7,2 voor ondersteuning vanuit de Jeugdwet, terwijl ouders dit met een 7,5 beoordelen. Deze cijfers zijn grotendeels vergelijkbaar met die van vorig jaar, met uitzondering van de waardering van jeugdigen, die vorig jaar hoger was.

De tevredenheid over ondersteuning vanuit Maatschappelijk Werk is gestegen naar een 8, terwijl de waardering voor cliëntondersteuning is gestegen naar een 8,2. Van der Wal merkt op: “Er is hard gewerkt aan het verbeteren van deze ondersteuning en het is positief om deze verbetering terug te zien in de waardering. Helaas blijft de bekendheid met de mogelijkheid van cliëntondersteuning laag, ondanks de inspanningen van Krimpenwijzer om inwoners hierop te wijzen.”

Uit het onderzoek blijkt dat 82% van de respondenten bekend is met KrimpenWijzer. Van der Wal: “Dat geeft aan dat veel mensen de weg weten te vinden naar deze ondersteuningsdienst van de gemeente.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden