• De zussen in training voor de KiKa City walk.
• De zussen in training voor de KiKa City walk. Privéfoto

Zussen lopen tegen kanker tijdens Kika City Walk

Nieuws 789 keer gelezen

STOLWIJK/POLSBROEK • Rianne, Erica en Annelies Hogendoorn nemen op zaterdag 18 mei deel aan de KiKa Haarlem City Walk. Doel van de zussen is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor onderzoek naar kanker.

“Onze vader is 2,5 jaar geleden overleden aan deze ziekte”, vertelt Annelies Hogendoorn uit Stolwijk. “Hij kreeg gedurende zijn leven te kampen met drie soorten kanker. De eerste twee -prostaatkanker en longkanker- konden nog behandeld worden, voor het daarop volgende botkanker was helaas geen remedie.”

‘Dat gun je niemand’

Annelies hoopt dat met meer onderzoek de ziekte sneller opgespoord kan worden en dat het lijden ook draaglijker wordt. “Mijn vader heeft op het laatst veel pijn geleden. Dat gun je niemand.”

Met haar zus Erica (eveneens Stolwijk) zette Annelies zich de afgelopen jaren al in om geld bijeen te brengen voor kankeronderzoek. 

“We hebben meegedaan aan een editie van Swim to Fight Cancer en vorig jaar hebben we via een app zoveel mogelijk actieve kilometers afgelegd in de strijd tegen kanker.”

Nieuwe uitdaging

Dit jaar pakken ze een nieuwe uitdaging op, waarbij ook Rianne (Polsbroek) aanhaakt. De keuze is gevallen op de KiKa Haarlem City Walk, waarbij de zussen de grootste afstand, 25 kilometer, gaan afleggen.

“We zijn inmiddels in training, dus dat komt goed.”

Sponsors van harte welkom

De drie hadden een streefbedrag van 1.000 euro per persoon in gedachten, maar daar gaan ze nu al overheen.

Annelies: “Neemt niet weg dat we iedereen vragen ons vooral te sponsoren. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek. Met als resultaat dat er steeds meer behandelmethoden zijn voor kinderen en daarmee ook een hoger genezingspercentage. Dat moet iedereen aanspreken.”

Meer informatie en sponsoring via: supporta.cc/oht8/25bw1t

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden