• Netty Hendriks hanteerde de baton als beste.
• Netty Hendriks hanteerde de baton als beste. Foto: John Wijntjes

Netty Hendriks eerste ‘Maestro’ van Lekkerkerk

Nieuws 1.840 keer gelezen

LEKKERKERK • Geïnspireerd door het succesvolle televisieprogramma heeft Muziekvereniging Lekkerkerk afgelopen zaterdag haar eerste ‘Maestro’ gekozen. Een stemming onder de orkestleden bepaalde uiteindelijk dat Netty Hendriks het Maestrobeeldje in ontvangst mocht nemen. 

In de finale versloeg Netty - bij velen bekend van Tankstation De Boezem - wethouder Pascal van der Hek. Een glamoureuze entree van de in smoking gestoken wethouder, waarbij hij als enige de concertmeester een hand gaf, kon niet verhinderen dat ‘concurrent’ Netty Hendriks er met de prijs vandoor ging.

De eerste kandidaat Marijke Wink viel als eerste af. De punten die door de jury werden gegeven, waren voor haar net niet toereikend om tot de finale door te dringen. Het stuk ‘Sonority’, waaruit zij een gedeelte dirigeerde, werd later door het orkest onder leiding van de echte chef-dirigent Marko van Esch nogmaals voor een vol Amicitia gespeeld.

Waar Pascal van der Hek de ultrasnelle mars ‘Athletic Festival March’ dirigeerde, kreeg Netty de leiding bij ‘La Storia’, een meer gevoelig stuk wat doet denken aan filmmuziek. Beide finalisten brachten het er prima van af, al merkte juryvoorzitter Van Esch wel op dat het orkest ‘erg aardig’ voor beide finalisten was. Dat bleek wel uit het feit dat het orkest bewust af en toe het slagritme van de kandidaten negeerde om het stuk ordentelijk te laten doorlopen.

Van der Hek en Hendriks dirigeerden beiden hetzelfde stuk als laatste optreden: het popnummer ‘Flowers’ van Miley Cyrus. Een stemming onder de orkestleden bepaalde de winnaar: Netty Hendriks.

Buiten de Maestro-optredens werkte de harmonie uiteraard nog een eigen programma af, afgesloten door een toegift: een gedeelte uit de Pink Party Mix. Gedirigeerd door de kersverse Maestro Netty Hendriks.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden