Afbeelding
Foto: aangeleverd

IJsclub Thialf maakt zich op voor Koningsdag

Nieuws 1.703 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Met Koningsdag in het vooruitzicht, zijn vrijwilligers van ijsclub Thialf in Krimpen aan de Lek druk in de weer met de voorbereidingen. Vlijtig wordt er gewerkt om de inrichting van een podium, een bar en een snackhoek in elkaar te zetten. De ijsbaan in de dorpskern wordt zaterdag 27 april omgetoverd tot een klein festivalterrein met vermaak voor jong en oud. 

Speciaal voor de jeugd komen er springkussens en een stormbaan en kunnen hun ouders en andere belangstellenden genieten van hapjes uit een foodtruck, drankjes vanuit de bar en muziek van twee discotheken. De in de regio bekende disco ‘Starlight’ uit Lekkerkerk en dj Eye-Catcher verzorgen de muzikale omlijsting. “Een gezellig feestje voor jong en oud”, belooft de organisatie. 

Aardigheidje voor leden
De toegang is vrij, de consumpties zijn vriendelijk geprijsd en leden van de ijsclub krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart ook nog een aardigheidje. Dat kan allemaal dankzij een aantal plaatselijke bedrijven die bereid waren het evenement te sponsoren. “Daar zijn we heel blij mee”, aldus Kevin Giese, voorzitter van de ijsclub.

Meer reuring op ijsbaanterrein
Het idee om op de ijsbaan een feestje ter gelegenheid van Koningsdag te organiseren is vorig jaar geboren. De eerste editie in 2023 was een succes en smaakte naar meer. “We vonden en vinden dat er op onze ijsbaan veel te weinig gebeurt”, vertelt Kevin. “De ijsperioden zijn tegenwoordig schaars en als ze er al zijn, zijn ze van korte duur. In het afgelopen seizoen hebben de liefhebbers nog niet één volledige dag kunnen schaatsen. Dus zochten we naar andere activiteiten en dit Koningsdagevenement is er één van. Daarnaast weten ook andere plaatselijke instellingen en verenigingen de weg naar het terrein midden in de dorpskern steeds beter te vinden. Vorig jaar organiseerden onder meer de brandweer en de gezamenlijke kerken ieder een groot evenement. Uit praktische overwegingen is de jaarlijkse taptoe van muziekvereniging Crescendo jammer genoeg naar het veld van vv Dilettant verhuisd, maar als ze terug willen zijn ze natuurlijk welkom.”

Het Koningsdagfestijn op de ijsbaan begint om 13.00 uur als de door Krak en scouting Admiraal de Ruyter georganiseerde feestmarkten op de Rijsdijk ten einde lopen. Rond 19.00 uur gaat de ijsbaan dicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden