Afbeelding
Foto: wijntjesfotografie.nl

Krimpen Music Festival ook dit jaar geschrapt

Nieuws 3.303 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het Krimpen Music Festival vindt dit jaar opnieuw niet plaats. Krimpen Presents, de organisator, geeft aan dat zij vanwege een beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers niet in staat is om een ‘veilig en kwalitatief goed festival neer te zetten’.

Sinds 2010 is Krimpen Presents actief met het organiseren van festivals in de gemeente, waaronder het Bevrijdingsfestival, Oranje Festival en Krimpen Festival. In 2021 kwam er ruimte voor een jaarlijks festival. Ondanks de coronapandemie hield de organisatie dat jaar een aangepaste editie van het Krimpen Music Festival.

Ook in 2022 vond het festival plaats, maar in 2023 werd het geannuleerd. Krimpen Presents gaf toen aan dat het organiseren van een festival steeds uitdagender wordt vanwege sterk gestegen kosten en strengere veiligheidseisen. Om deze reden besloot de gemeente dit jaar extra budget beschikbaar te stellen voor het Krimpen Music Festival. Dit biedt echter geen uitkomst. 

De gemeente zegt het ‘onverwachte besluit’ van Krimpen Presents om ook geen 2024-editie van het Krimpen Music Festival te organiseren, te betreuren. Het bestuur van de vrijwilligersorganisatie heeft haar aangegeven wel mee te willen werken aan de muzikale omlijsting van andere evenementen in de gemeente.

Volgens de gemeente hebben andere organisaties zich reeds gemeld om (zomer)festiviteiten in Krimpen te organiseren. ‘Met het vrijkomen van het gereserveerde budget voor Krimpen Presents dit jaar ontstaat daar ruimte voor. We gaan hierover verder in gesprek.’  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden