• Veiligheid blijft van vitaal belang.
• Veiligheid blijft van vitaal belang.

Maandag 8 april in De Tuyter: bijeenkomst over digitale veiligheid

Nieuws 432 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In een tijdperk waarin online transacties een alledaags aspect van het leven zijn geworden, blijft veiligheid van vitaal belang. 

Ook in Krimpen aan den IJssel worden mensen geconfronteerd met bedriegers die steeds vernuftigere methoden gebruiken om anderen te misleiden. Maar hoe doen ze dat en, belangrijker nog, hoe kunnen we onszelf en onze naasten hiertegen beschermen? 

Gratis bijeenkomst
Op maandag 8 april houdt de gemeente Krimpen a/d IJssel samen met de politie, Bibliotheek aan den IJssel en de Rabobank van 14.00 tot 16.00 uur een gratis bijeenkomst over digitale veiligheid in De Tuyter.

Besproken worden de verschillende vormen van diefstal en fraude die online worden toegepast, evenals effectieve strategieën om digitaal weerbaarder te worden. Aanmelden kan via: www.bibliotheekaandenijssel.nl/agenda.

Dader is vaak een familielid
De initiatiefnemers in een toelichting op de bijeenkomst: ‘In 85% van de gevallen van financiële uitbuiting is de dader een familielid. Dit onderstreept de urgentie van bewustwording en preventie op het gebied van digitale veiligheid. De bijeenkomst gaat ook in op het belang van aangifte doen en de beschikbare ondersteuning voor ouderen en kwetsbare groepen. Het programma omvat onder meer een informatieve film met voorbeelden van digitale fraude, een presentatie over veilig internetbankieren en een uitleg over het programma Digitaal meedoen en het Informatiepunt Digitale Overheid’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden