• Anthony Tom en Ton van Dorp van de ChristenUnie overhandigen de KrimpenerwaardeerRING aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Marcel Teheux en Ingeborg Dijkman nemen de ring namens het museum in ontvangst.
• Anthony Tom en Ton van Dorp van de ChristenUnie overhandigen de KrimpenerwaardeerRING aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Marcel Teheux en Ingeborg Dijkman nemen de ring namens het museum in ontvangst. Foto: Rian van Dorp

ChristenUnie reikt KrimpenerwaardeerRING uit aan Zilvermuseum

Nieuws 399 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Ton van Dorp en Anthony Tom van ChristenUnie Krimpenerwaard reikten donderdag een KrimpenerwaardeerRING uit aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Dit als symbool van waardering voor het verrichte werk voor de hele Krimpenerwaard.

CU-fractievoorzitter Ton van Dorp: “Het Zilvermuseum is al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met de Zilverstad. In december heeft het museum ons en de raad meegenomen in de resultaten van de afgelopen jaren. We kunnen constateren dat er veel is gerealiseerd. Zoals meer bezoekers, een culturele uitstraling die reikt tot ver buiten Schoonhoven, bevordering van toerisme en versterking van de lokale economie, een hoge economische waarde per bezoeker en cultuureducatie voor scholieren.”

CU-raadslid Anthony Tom voegt er aan toe: “Het museum zet anno 2024 naast Zilverstad Schoonhoven ook de Krimpenerwaard op de kaart. Het Zilvermuseum levert ons, de gemeente en de gemeenschap zoveel op. Het heeft een educatieve, verbindende, belevings- en economische waarde.

‘We stellen dit enorm op prijs’
Directeur Marcel Teheux nam de ring namens het museum in ontvangst:

“Samen met personeel en vrijwilligers werken we dagelijks hard aan een mooi museum. We stellen dit gebaar enorm op prijs en zien het als een warme aanmoediging om door te gaan met ons werk.”

Dank en blijk van waardering
ChristenUnie Krimpenerwaard reikt de ring jaarlijks uit als dank en blijk van waardering aan een persoon of een instantie die zich inzet voor de Krimpenerwaard of voor de Krimpenerwaardse samenleving.

De ring is gemaakt van Tagua (noot van een palmboom), ook wel bekend als het plantaardige ivoor. Voor deze speciale gelegenheid heeft de ring een zilveren look.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden