• Deelnemers aan de clinic.
• Deelnemers aan de clinic. Foto: John Wijntjes

Basisschoolleerlingen gaan ‘aan de slag’ met tennis

Nieuws 747 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De tien tennisverenigingen binnen de gemeente Krimpenerwaard laten de komende periode honderden basisschoolleerlingen kennismaken met de racketsport. Donderdag vond ter voorbereiding een clinic voor vakleerkrachten plaats bij TC Bergambacht.

Een echt Hollands weertje. Wolken met tussendoor blauwe lucht. De tien deelnemers aan de clinic hebben weinig tijd om omhoog te kijken deze middag. Ze krijgen instructie van Danny Pieterse, tennistrainer en accountmanager van de tennisbond (KNLTB), en mogen daarna aan de slag met verschillende oefenvormen op de tot minicourts omgetoverde tennisbanen aan de Lekdijk-West. 

Nader kennismaken
“Zo maken ze (nader) kennis met tennis én het tennispakket dat de komende maanden aan hun leerlingen wordt aangeboden door de tien tennisclubs uit onze regio,” vertelt Pieterse, terwijl om hem heen de meesters en de juffen in de weer zijn met verkorte rackets en tennisballen van verschillende grootte en gewicht.

Hannie Stolwijk, voorzitter van Coöperatie Tennis Krimpenerwaard, kijkt tevreden toe. “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen aan sport doen,” zegt ze. “Of dat nu tennis is of een andere vorm van bewegen, maakt niet uit. Door tennisclinics aan te bieden aan basisschoolkinderen hopen we ze te enthousiasmeren. Dat doen we samen met de verenigingen en met Team Sportservice Krimpenerwaard.”

Leuk dat alle partijen enthousiast meedoen
“We willen kinderen laten beleven dat sport leuk is,” vertelt Cyril van den Wijngaard, buurtsportcoach Onderwijs van Team Sportservice. “Mooi ook om te zien dat de tien tennisverenigingen er met plezier aan meewerken en dat ook veel scholen deelnemen.”

De kinderen krijgen op de tennisparken in hun omgeving gemiddeld drie clinics aangeboden met een gezellige afsluiting.

“Op die laatste dag krijgen ze een flyer mee,’ vertelt Hannie Stolwijk. “Daarin doen we ze een aanbod om tegen gunstige voorwaarden lid te worden van de tennisclub. Ook voor hun ouders hebben we een mooie aanbieding. We willen het kortom extra aantrekkelijk maken om in beweging te komen, lekker te sporten en leuke sociale contacten op te doen.”

De vakleerkrachten zijn ondertussen nog druk bezig met hun oefeningen: tennisvormen die ze kunnen gebruiken voor hun gymlessen. Ter ondersteuning van meer tennis op de basisschool kunnen ze voor een klein bedrag alle materialen inclusief lesmap huren bij de KNLTB, zodat ze letterlijk en figuurlijk ‘aan de slag’ kunnen.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden