• Team Stichting Mischa Wink en de Raad van Toezicht op de foto.
• Team Stichting Mischa Wink en de Raad van Toezicht op de foto. Foto: John Wijntjes

Nieuw: Stichting Mischa Wink, voor ‘passende zorg dichtbij huis’

Nieuws 1.707 keer gelezen

LEKKERKERK • Stichting Mischa Wink hield donderdag haar openingsfeest in Lekkerkerk. Vanuit de vestiging aan de Jan Tomstraat 2B biedt het kinderen, jongeren en hun ouders laagdrempelige en passende zorg dichtbij huis.

“We hebben bewust gekozen om onze praktijk voor orthopedagogiek om te buigen naar een stichtingsvorm”, vertelt directeur-bestuurder Mischa Wink. “De reden daarvoor is simpel: ik wilde mijn hart volgen en kan met mijn collega’s in stichtingsvorm veel meer bieden dan alleen jeugdhulpverlening.”

De cliënten staan centraal, vervolgt Wink: “Die willen we maximaal zorg kunnen verlenen. Ook op het vlak van preventieve hulpverlening willen we meer gaan betekenen. Dat betekent dat we gericht op zoek gaan naar subsidiemogelijkheden en ondersteuning door fondsen. Als stichting ken dat. Als je op commerciële wijze een praktijk runt heb je die opties niet.”

Vertrouwde gezichten
Binnen de kersverse stichting werkt Mischa Wink samen met de bestuursleden Nienke Dam, Marcella, Hollemans en Esmee Schipper. Het medewerkersteam blijft goeddeels bestaan uit de vertrouwde gezichten.

“Mischa heeft de algehele leiding”, vertelt Nienke Dam. “Zelf houd ik me naast mijn behandelende taken als orthopedagoog bezig met het werven van fondsen en subsidies, en de website.” 

Marcella Hollemans neemt het secretariaat voor haar rekening, is actief als controller en fungeert als intern vertrouwenspersoon. Esmee Schipper is de specialist op financieel terrein. “Ik vind het mooi om op die manier extra verantwoordelijkheid op me te nemen.”

Veel expertise
“Ook hebben we een Raad van Toezicht”, vertelt Mischa Wink. “Daarin zitten drie mensen met veel expertise op verschillende vlakken en een groot hart voor jeugdhulpverlening. Wij werken vanuit een warme en betrokken relatie, waarin wordt aangesloten op de belevingswereld van het kind. Met als doel dat hij of zij zich op een gezonde manier kan ontwikkelen om zo zelfstandig mogelijk te bewegen in de maatschappij.”

Elk kind is uniek en heeft recht op passende hulpverlening, vinden de initiatiefnemers: “Van kinderen en jongeren met autisme, angsten, trauma’s, adhd, somberheid of depressieve klachten; iedereen is welkom. Daarnaast kunnen we ook het gezin en andere directe betrokkenen de ondersteuning bieden die noodzakelijk is. Onze hulp varieert van ondersteuning bij (kleine) hulpvragen tot intensieve behandeling en onderzoek. Verder is er aandacht voor de vroege signalering. Door onze expertise te delen met plekken waar kinderen opgroeien en leren, kan er vanuit een preventief kader gewerkt worden.”

Stichting Mischa Wink biedt behandeling, begeleiding en onderzoek aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Meer informatie: https://www.mischawink.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden