Afbeelding

Studio Doop: ‘plek waar kunstenaars kunnen bouwen aan hun eigen ontwikkeling’

Nieuws 1.135 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Studio Doop geeft podiumkunstenaars tijd en ruimte om te werken aan hun performance. Zaterdag 24 februari is de eerste theatrale presentatie.

Het historische pand aan de Korte Dijk 27 in Schoonhoven is sinds enige tijd eigendom van Daan Bosch (36) en zijn vriendin Joop Oonk (34). Beiden zijn initiatiefnemer van Stichting ‘Studio Doop’, een plek waar podiumkunstenaars zich kunnen ontwikkelen. Doop staat voor Daadkracht, Oefenruimte, Ontwikkeling en Podiumkunst.

Link met dit gebouw
“De naam heeft ook een link met dit eeuwenoude gebouw”, vertelt Daan in de nog enigszins kale ruimte. “Ooit is dit een gebedshuis geweest, later ook opslagplaats. Naast religie is doop in straattaal drugs. Hiermee bedoel ik dat je gedachten bij ons even op een ander pad komen.” 

De oorspronkelijk uit Groningen afkomstige Daan is theatermaker in de breedste zin van het woord. “De ene keer ben ik regisseur, de andere keer speel ik zelf mee in een productie.” Zijn artistieke partner Joop is actief als choreograaf van dansgezelschap Misiconi. Zij produceert jaarlijks voorstellingen, zowel nationaal als internationaal.

‘Het mag ook fout gaan’
“In de coronaperiode hebben we nagedacht om een plek te creëren waar kunstenaars bouwen aan hun eigen ontwikkeling. Een plaats waar het ook fout mag gaan, het is geen eindresultaat”, legt Daan uit. “Je ziet ook dat dit voormalige pakhuis nog niet af is. Om het betaalbaar te houden zijn we op zoek gegaan naar een huis buiten Amsterdam waar we voorheen woonden. Mijn zus studeerde op de Vakschool, Schoonhoven was mij daarom enigszins bekend.”

Doop van Studio Doop
Zaterdag 24 februari is de ‘doop’ van Studio Doop. Belangstellenden zijn om 14.00 en 17.00 uur welkom bij de eerste theatrale presentatie van de Brabantse Tosca Sommerdijk (24). Deze week werkt en slaapt ze in de studio voor haar afstudeerproject ‘Wie maakt mij grenzeloos?’

“Onlangs heb ik verschillende mensen ontmoet in Schoonhoven, die mij input gaven aan dit thema”, laat ze in een reactie weten. “Ik ga het huis bouwen, maar ben nog werkende aan de indeling. Studio Doop geeft mij de mogelijkheid dit te doen.”

Meer informatie en kaartverkoop: www.studiodoop.nl

Dirk Molenaar

• Daan Bosch voor de deuren van Studio Doop
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 12 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 14 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden