• De eerste fles voor de Tour du ALS wordt symbolisch in ontvangst genomen.
• De eerste fles voor de Tour du ALS wordt symbolisch in ontvangst genomen. Foto: aangeleverd

‘De Willem’ zamelt flessen in voor ‘Tour du ALS’

Nieuws 500 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Sinds afgelopen week halen leerlingen van CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven zoveel mogelijk lege flessen, flesjes en blikjes op voor het goede doel. Het statiegeld dat de komende weken verzameld wordt, is helemaal bestemd voor de Tour du ALS.

Hoofdconciërge Eimert Vink kwam als eerste op het idee om de flesjes en blikjes te gaan verzamelen voor het goede doel. ‘Er wordt eigenlijk zoveel statiegeld gewoon weggegooid, daar kunnen we iets beters mee’, dacht hij. 

Technisch onderwijsassistent Anneke Stijsiger wist daar wel een goede invulling voor. Zij doet op donderdag 13 juni van dit jaar mee met de twaalfde editie van de Tour du ALS. In Frankrijk wordt op die dag wandelend, rennend en fietsend de net zo beroemde als gevreesde Mont Ventoux beklommen. 

“We proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS”, vertelt Anneke. Ze heeft alle leerlingen en collega’s aangeschreven: ‘Steun de strijd tegen ALS met een donatie. Doneren is heel simpel: gooi je lege statiegeldflesje of blikje in de grote oranje fles in de aula. De opbrengst gaat volledig naar stichting ALS Nederland.’

Sponsoring school
Om met een goede bodem aan flessen te beginnen, besloot de school alle flessen die leeg geschonken waren tijdens de Open Week te doneren. Rector-bestuurder André Visser kroop daarvoor eerst zelf in de oranje fles, om vervolgens het eerste statiegeld te doneren namens de school. “Dit initiatief dragen we als school natuurlijk een warm hart toe. Het is geweldig dat net als vorig jaar weer één van onze collega’s meedoet aan de Tour du ALS. En misschien nog wel mooier dat daar al onze leerlingen bij betrokken worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app