• Vrolijke bedoening met de winnaars op het podium van de Goudse Schouwburg.
• Vrolijke bedoening met de winnaars op het podium van de Goudse Schouwburg. Foto: Lima Fotografie

Kruiswijk Groep wint Ondernemersprijs Midden-Holland: ‘circulaire en sociale koploper’

Nieuws 1.444 keer gelezen

GOUDA • De Kruiswijk Groep was maandagavond één van de drie winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024. Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen viel de in Bergambacht gevestigde onderneming in de prijzen. Winnaars in de andere categorieën waren: Plus Hoogendoorn uit Waarder en Bos Nieuwerkerk HeatMatrix uit Nieuwerkerk. De prijsuitreiking vond plaats in de Goudse Schouwburg.

Kruiswijk viel in de prijzen in de categorie Grootzakelijk. Burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Krimpenerwaard reikte de trofee uit aan Christa en Pieter Teeuw-Kruiswijk. 

De jury karakteriseerde de Kruiswijk Groep als een ‘circulaire en sociale koploper, waar Nederland een voorbeeld aan kan nemen’.

De Goudse Betonmortelcentrale en Bizway (Bodegraven) waren de anderen genomineerden in deze categorie. 

Winnaar categorie detailhandel & horeca
In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken bekend dat Plus Hoogendoorn door de jury als winnaar was aangewezen.

De restaurants De Kleischuur in Gouda en Rivero in Schoonhoven waren eveneens genomineerd. Het juryrapport over laatstgenoemde horecagelegenheid: ‘Rivero is dé plek om optimaal te genieten en even bij te komen van de dagelijkse hectiek’.

Bos Nieuwerkerk HeatMatrix wint MKB
In de categorie MKB maakten de oud-winnaars Laurens en Henry van der Loo, van Vanderloo, de keuze van de jury bekend. Martine Goedegebuure ontving de trofee namens Bos Nieuwerkerk HeatMatrix uit handen van locoburgemeester Daan de Haas van Zuidplas.

De jury over Overslag Terminal Bergambacht, dat naast Redwell uit Waddinxveen de andere genomineerde was: ‘Dit bedrijf is niet meer weg te denken als belangrijke schakel voor de scheepvaart en het wegtransport. Een bedrijf om trots op te zijn en een echte aanwinst voor de Krimpenerwaard’.

Start-ups in het zonnetje
De Ondernemersprijs Midden-Holland heeft als doel ondernemers en ondernemerschap te waarderen en in het zonnetje zetten. Dit jaar kregen ook jonge ondernemers een podium en daarmee de gelegenheid hun bedrijf te presenteren aan de regio.

Berthun Speksnijder van Speksnijder Visualisatietechniek en Marc Schouten van UwDroneService.nl pitchten, waarna het publiek mocht stemmen op hun favoriete StartUp. Marc Schouten met zijn bedrijf in visuele en thermische drone-inspecties won en kreeg de oorkonde overhandigd van burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda.

Voor en door het bedrijfsleven
De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas, in samenwerking met de gemeenten, georganiseerd.

De volledige juryrapporten en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op de website van de Ondernemersprijs Midden-Holland: www.ondernemersprijs-mh.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden