• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque.

Stichting Stomaatje heeft gift voor Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne

Nieuws 680 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Stichting Stomaatje heeft een cheque van 250 euro overhandigd aan Ronald Holkamp en Kees Stoppelenburg van Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne. Dit bedrag is de opbrengst van de jaarlijkse Rabo ClubSupport-actie. 

Stichting Stomaatje levert regelmatig dozen vol ingezameld stoma- en incontinentiemateriaal en verbandmiddelen aan Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne. De cheque zal worden gebruikt voor het transport naar Oekraïne. 

Doorn in het oog
Het is Stichting Stomaatje al jaren een doorn in het oog, dat nieuw geleverde stomaproducten niet teruggestuurd mogen worden naar de leverancier. Bijvoorbeeld omdat er een verkeerde levering heeft plaatsgevonden, als er van materiaal moet worden gewisseld, als een stoma is opgeheven of als mensen overlijden. Het stomamateriaal blijft ongebruikt in de kast liggen of eindigt misschien zelfs in de vuilnisbak.

Stichting Stomaatje is daarom in 2015 het project ‘Stomamateriaal Over’ gestart met een informatieve website met marktplaatsgedeelte en een bijbehorende Facebookgroep waar stomadragers en hun naasten overgebleven materiaal kunnen aanbieden. Én waar zij overgebleven materiaal kunnen doneren voor bijvoorbeeld Suriname of Oekraïne.

Inzameling niet-gebruikte medische hulpmiddelen
Stichting Stomaatje zet zich op dit moment vooral in voor de inzameling van niet-gebruikte medische hulpmiddelen voor de inwoners van Oekraïne. Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne zorgt er vervolgens voor dat de verzamelde medische benodigdheden worden overgebracht naar het door oorlog geteisterde Oost-Europese land.

‘Inmiddels weten gelukkig vele stomadragers, bedrijven en stomaverpleegkundigen Stomaatje te vinden om ongebruikt medisch materiaal voor Oekraïne te doneren’, meldt Stichting Stomaatje. ‘Zo is onze functie uitgebreid van informatieverstrekker naar herverdeler van restmateriaal om verspilling te voorkomen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden