• Kinderkoor 'Happy Melodies'.
• Kinderkoor 'Happy Melodies'. Foto: aangeleverd

Kiezel en Kei-koor ‘Happy Melodies’ zingt op kerstmarkt Ammerstol

Nieuws 1.196 keer gelezen

AMMERSTOL/BERGAMBACHT • Het jeugdige koor ‘Happy Melodies’ van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht maakt zich op voor zijn eerste officiële optreden buiten de schoolmuren. Het kinderkoor treedt zaterdag 9 december tussen 16.00 en 16.45 uur op in de dorpskerk van Ammerstol tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.

Het koor is voortgekomen uit de langgekoesterde wens van Marius Diepenhorst, beter bekend als Meester Marius, de muziekdocent van Kiezel en Kei. Hij onderhoudt al geruime tijd een warme vriendschap met het Oekraïense Color Music Children’s Choir, wat leidde tot het idee om iets soortgelijks in Bergambacht op te zetten. 

“Zingen is enorm populair bij ons op school”, zegt Diepenhorst. “Wekelijks vinden zo’n veertig kinderen uit groep 5 tot en met 8 elkaar na schooltijd om samen een uurtje te zingen. Het repertoire is divers, variërend van populaire muziek tot klassieke stukken en liedjes uit verschillende culturen.”

Schooldirectrice Marieke Hagenaars is al even enthousiast over het koor: “Het klinkt niet alleen gezellig, maar het is ook fijn dat we kinderen iets kunnen bieden waar ze echt hun muzikale ei in kwijt kunnen. Ze werken samen, luisteren naar elkaar en ze kunnen met hun gezang ook anderen gelukkig maken: er zijn al plannen om op te gaan treden in een verzorgingshuis.” 

Diepenhorst voegt toe: “Oud-leerlingen die nu al op de middelbare school zitten, vinden nog steeds de weg naar school omdat ze het koor niet willen missen. Je merkt aan alles dat zingen op ons koor veel voor kinderen betekent.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app