Afbeelding

Krimpense raad wil meer geluidsisolatie door TenneT bij vervanging transformator

Nieuws 534 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De voltallige gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel verwacht dat er afdoende geluidswerende maatregelen worden genomen bij de vervanging van een transformator op het hoogspanningsstation aan de Edisonstraat. Donderdag nam ze unaniem een motie aan waarin het college van burgemeester en wethouders wordt verzocht dit aan stroomleverancier TenneT mede te delen.

De raad kreeg het verzoek om een ‘voorlopige verklaring van geen bedenkingen’ af te geven voor een aangevraagde vergunning van TenneT, voor de plaatsing van een nieuwe transformator. Onderzoek door raadslid Sethi Plaisier van Krimpens Belang toonde aan dat de raad niet verplicht is om dit te besluiten zoals eerder door het college was aangegeven. Het blijkt dat de raad wel degelijk voorwaarden kan stellen. 

TenneT wil de transformator dichterbij woningen in de omgeving plaatsen. Ze geeft aan dat de nieuwe omvormer minder geluid maakt. Volgens omwonenden is het echter niet zeker of de hinderlijke bromtoon die ze nu al ervaren daarmee definitief tot het verleden behoort. 

De raad van Krimpen aan den IJssel is van mening dat TenneT daarom verdergaande geluidswerende maatregelen moet nemen, bijvoorbeeld door de omhulling met een geluiddempende behuizing. Daarnaast pleit de raad voor de installatie van een scherm en/of geluidswal om de overlast voor omwonenden verder te verminderen. De raad verzoekt het college ook om haar op de hoogte te stellen van haar exacte juridische bevoegdheden om aanvullende eisen/voorwaarden te stellen aan de geluidswerende maatregelen die TenneT zal nemen.

Met de aangenomen motie heeft de gemeenteraad een duidelijk signaal afgegeven van haar verwachtingen richting TenneT.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app