Afbeelding
Foto: aangeleverd

Inzamelactie Douwe Egberts koffiepunten voor voedselbank

Nieuws 435 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Lionsclub Krimpenerwaard neemt opnieuw deel aan de landelijke inzamelingsactie van Douwe Egberts-waardepunten. 

De waardepunten worden door Douwe Egberts omgezet in pakken koffie, die vervolgens worden gedoneerd aan lokale voedselbanken. Aangezien koffie als een luxeartikel wordt beschouwd, zit het niet standaard in voedselpakketten voor cliënten van de voedselbank.

Lions Club Krimpenerwaard verzamelt de waardepunten specifiek voor de Voedselbank IJssel en Lek. De ingezamelde punten worden overgedragen aan Douwe Egberts, die de opbrengst met twintig procent verhoogt en vervolgens omzet in pakken koffie. Vorig jaar leverde deze actie in de Krimpenerwaard 328.000 punten op, wat resulteerde in 380 pakken koffie.

“Iedereen die nog - vergeten- Douwe Egberts waardepunten in een la heeft liggen, kan daar dus ook dit jaar iets moois mee doen”, geeft Wim Nooteboom van Lionsclub Krimpenerwaard aan.

Dit jaar zijn de inzamelboxen te vinden bij de PLUS-supermarkten in Schoonhoven, Ouderkerk aan den IJssel en Bergambacht, evenals bij de supermarktvestigingen van Albert Heijn in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Schoonhoven. Daarnaast staan er inzameldozen bij de Grote Kerk in Schoonhoven, de Protestantse Gemeente De Hoeksteen in Schoonhoven en de Dorpskerk in Berkenwoude.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app