Afbeelding
Foto: Dirk Molenaar

Ruime meerderheid kiest voor nieuwe bedrijveninvesteringszone Schoonhoven

Nieuws 924 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een ruime meerderheid - bijna driekwart - van ondernemers in de binnenstad van Schoonhoven heeft gekozen voor een nieuwe ‘bedrijveninvesteringszone’. Deze gaat nu in per 1 januari 2024.

Een bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarin ondernemers gezamenlijk investeren in een goed economisch leefklimaat. Hierbij gaat het onder andere om het aantrekkelijker, bekender en veiliger maken van het gebied. 

Het centrum van Schoonhoven was een BIZ-gebied. De periode voor deze bedrijveninvesteringszone liep echter af. De ondernemers uit de Schoonhovense binnenstad hebben nu gekozen voor een nieuwe BIZ-periode die loopt tot en met 2028.

Omdat een nieuwe BIZ pas van start kan gaan als er voldoende steun is vanuit de betrokken ondernemers, is er eerst een draagvlakmeting gehouden tussen 30 oktober en 22 november. 74 procent van de respondenten stemde vóór een nieuwe BIZ-periode.

Wethouder Leo Barth reageert: “ Het is belangrijk dat ondernemers de krachten bundelen voor een aantrekkelijk, goed en veilig winkelgebied. Ik ben blij dat deze collectieve werkwijze voor een sterk en vitaal centrum op zoveel steun kan rekenen van de ondernemers in de binnenstad van Schoonhoven. Als gemeente faciliteren we dit graag. Deze nieuwe BIZ laat zien hoe belangrijk de samenwerking van ondernemers is bij het werken aan een economisch vitale Krimpenerwaard.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app