• Shantykoor De IJsselmannen treedt op in het Cultuurhuis.
• Shantykoor De IJsselmannen treedt op in het Cultuurhuis. Foto: aangeleverd

De Waterpoort in Krimpen aan de Lek viert kristallen jubileum

Nieuws 719 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Zorgcentrum De Waterpoort in het centrum van Krimpen aan de Lek bestond woensdag tien jaar. Dit kristallen jubileum werd gevierd met een optreden in het Cultuurhuis voor bewoners en een boot-uitje voor medewerkers. 

Jacoline van der Graaf is vanuit zorgpartners Midden-Holland leidinggevende zorg bij De Waterpoort. Ze kijkt terug op de afgelopen tien jaar. “Het leukste aan het werken in De Waterpoort vind ik de kleinschaligheid. Je moet het echt van elkaar hebben. We doen het als team en dat vind ik mooi. Door de kleinschaligheid hebben we veel contact met de demente bewoners en hun familie.”

Met het team en de bewoners heeft Jacoline veel mooie momenten meegemaakt . “Het leukste vond ik altijd de bewonersvakanties in het Haerderhuys. We deden leuke uitjes met elkaar en dat bracht een soort saamhorigheid.” 

Ook Joke van der Hout, medewerker gastvrijheid, heeft veel bijzondere momenten beleefd in De Waterpoort. “In het begin bepaalden we zelf wat we aten en deden samen met een bewoner de boodschappen voor het avondeten. Dat waren altijd leuke uitjes en we kregen ook altijd leuke reacties van andere inwoners.” 

Veranderingen
In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in De Waterpoort. Jacoline: “Als ik vandaag vergelijk met tien jaar geleden, dan zie ik dat de zorgzwaarte toeneemt en dat kan echt heel pittig zijn. Er wordt veel meer van onze medewerkers gevraagd. Ik vind dat zij het heel goed doen, ze gaan mee in het proces van de bewoners. Om hen daarin te begeleiden, vind ik mooi om te zien.”

Joke wordt zelfs een beetje emotioneel als ze terugkijkt: “Ik ben gewoon zo trots wat we met zijn allen hebben neergezet hier in De Waterpoort. Niet alleen de mensen die er nog werken, ook die al weg zijn en de huishoudelijke dienst. Zonder hen is De Waterpoort ook niet de gezellige plek die het nu is.”

Passie
Ook rondom De Waterpoort is het één en ander veranderd: “Als ik nu vergelijk met tien jaar geleden, toen waren wij het eerste pand dat gebouwd werd op een soort weilandgebied. Er is nu een hele woonwijk omheen gebouwd. Wij waren daar in het begin als enige, maar nu het dorp helemaal verbouwd is, vind ik het ook echt gezellig. De verbinding is er met het dorp.” Joke vult haar aan: “Ik heb het idee dat we een goede naam hebben in het dorp. Ook van familie horen we wel eens dat ze blij zijn dat hun familielid goede zorg heeft gekregen in De Waterpoort. Ze vinden dat er mensen werken met passie voor het werk en de bewoners. Dat vind ik prachtig om te horen.”

Van een plaatselijke bloemist ontvangt De Waterpoort iedere week de niet verkochte bloemen. Joke: “Bijzonder dat er ondernemers zijn die dit soort dingen voor de bewoners doen.” 

Medewerkers maakten op de jubileumdag een rondvaart door de havens van Rotterdam. Jacoline: “Het was een heel leuk feest. De verlichte highlights van de stad maakten het helemaal af. De medewerkers die tien jaar in dienst waren, zijn in het zonnetje gezet. Ook hebben een aantal medewerkers een optreden gedaan.”

Voor de bewoners en hun familie was er in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek een optreden van shantykoor De IJsselmannen. Jacoline heeft iedereen zien genieten tijdens dit optreden. Ook Joke kijkt er met een glimlach op terug. “Als je muziek en mensen met dementie bij elkaar brengt, krijg je zulke mooie momenten. Daar kan ik echt van genieten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app