• Wesley en Linda Smit: blij met 'gouden' predicaat.
• Wesley en Linda Smit: blij met 'gouden' predicaat. Foto: Jan Timmer

Wesley’s oliebollen met goud bekroond

Nieuws 3.542 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Wat de klanten van de oliebollenkraam van Wesley Smit al wisten, is ook bij het Nederlands Bakkerij Centrum niet onopgemerkt gebleven: de keurmeesters van deze grote, landelijke brancheorganisatie beoordeelden Wesley’s oliebollen met het predicaat ‘goud’.

“Daar ben ik uiteraard ontzettend blij mee”, zegt de 31-jarige ondernemer die dagelijks met zijn oliebollenkraam op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel staat. “Het is natuurlijk altijd spannend hoe een vakjury jouw inzending beoordeelt. Alles moet kloppen: vorm, smaak, vetgehalte, kleur, structuur, eeteigenschappen en vulling. Toen het bericht kwam dat de jury mijn producten tot de absolute landelijke top rekent, was ik natuurlijk erg blij. Ik zie het als een erkenning van mijn vakmanschap én een bevestiging aan mijn klanten dat wij uitstekende kwaliteit aanbieden met onze verkoopwagen.”

Dat Wesley Smit een Hollandse Gebakkraam runt, berust allerminst op toeval. “Mijn opa en mijn vader deden allebei hetzelfde”, glimlacht de ondernemer. ”Als kind hielp ik al graag mee. Ik wist toen al dat dit ook mijn vak zou worden. Sinds zeven jaar heb ik mijn eigen kraam hier in Krimpen aan den IJssel. Het is een verkooppunt met alleen maar eigengemaakte producten. ‘Eerlijk en heerlijk’ noem ik ze.” 

Eigen recept
De oliebollen zijn Wesley’s allergrootste passie. “Ik besteed er enorm veel zorg aan en maak ze volledig zelf volgens eigen recept en met natuurlijke grondstoffen en de juiste ingrediënten. Het proces dat leidt tot de perfecte oliebol luistert nauw. Ik besteed er dan ook veel aandacht aan en ben continu bezig om het product van topkwaliteit te laten zijn. Afgaande op het juryrapport is me dat gelukt. Maar minstens zo belangrijk is hoe onze klanten onze oliebollen en andere gebakswaren ervaren. Gezien de positieve reacties en de toeloop naar onze kraam scoren we ook bij hen hoge cijfers. Daar doe je het voor.”

Drukke maand
Wie de bekroonde oliebollen - en andere lekkernijen- van Wesley Smit wil komen proeven is welkom bij de kraam voor het raadhuis, op het plein buiten bij winkelcentrum Crimpenhof in Krimpen aan den IJssel. Deze decembermaand staan Wesley en zijn vrouw Linda van dinsdag tot en met zondag paraat om iedereen te bedienen met een aantrekkelijke variatie aan zelfgemaakte lekkernijen. “Het wordt een drukke maand”, verwacht Wesley Smit. “En een mooie. Linda en ik zijn er klaar voor.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app