Afbeelding
Foto: Martijn Kuiler
video

Lintje doorgeknipt: nieuwe winkel Boer Bas officieel geopend

Nieuws Fotoseries 1.153 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • De nieuwe winkel van kaasboerderij Boer Bas is donderdagochtend officieel geopend, waarbij burgemeester Pauline Bouvy-Koene van de gemeente Krimpenerwaard de eer had om het lintje door te knippen.

“Ruim een jaar geleden stond alles hier in lichterlaaie”, merkt de burgemeester voorafgaand aan de openingshandeling op, terugkijkend op de felle brand die het familiebedrijf aan de Tiendweg West 1 in Ouderkerk aan den IJssel trof. “Gelukkig niet de woonboerderij, maar ik trof mensen aan die compleet in zak en as zaten omdat ze hun bedrijf kapot zagen gaan.” 

Verkoopwagen
De brand ontstond door kortsluiting. Een bergruimte en vogelvolière op het erf vielen ten prooi aan de vlammen, terwijl de kaaswinkel van Boer Bas aanzienlijke rook- en roetschade opliep en moest worden gesloopt. Desondanks werd besloten om de winkel opnieuw op te bouwen en in de tussenliggende periode werd een verkoopwagen op het erf gebruikt.

“Ik vind het leuk om hier weer te zijn, met deze nieuwe, prachtige boerderijwinkel”, aldus de burgemeester. “Boer Bas is echt een begrip in de Krimpenerwaard, gelegen hier tegen de buitenrand van Krimpen aan den IJssel. Hoe mooi is het dat het vandaag heropend kan worden in een heel nieuw gebeuren en dat jullie zo weer gewoon door kunnen gaan.” 

“Gisteravond hadden we al een bijeenkomst voor familie en genodigden”, merkt Emmie Verkuil-van der Bas van de kaasboerderij op. “Nu is het officiële moment aangebroken. Iedereen is welkom om het resultaat te komen bekijken. We zijn ontzettend blij dat we met de winkel weer open zijn.” 

Van de boer
“Het is groter geworden, waarmee we ook ons streek assortiment hebben kunnen uitbreiden”, vervolgt ze. “We hebben nieuwe leveranciers erbij gekregen, wat in de oude situatie niet mogelijk was geweest. Zo is de zuivel nu uitgebreid en kunnen we alles net wat ruimer en aantrekkelijker uitstallen. We willen vasthouden aan het concept van een lokale winkel met producten afkomstig van de boer. Zo komt ons ijs uit Haastrecht, yoghurt en andere zuivel uit Oudewater, de groente komt uit Nieuwerkerk en zo hebben we meer samenwerkingen. Ook voor relatiegeschenken en kerstpakketten kun je bij ons terecht. Daar zijn we sterk in en dat willen we blijven.”


Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Download onze app