• Impressie van een meergeneratiehof.
• Impressie van een meergeneratiehof. Foto: aangeleverd

Initiatiefnemers meergeneratiehof hopen op pro-actieve houding gemeente

Nieuws 589 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De geplande ‘meergeneratiehof’ in de Krimpenerwaard kan inmiddels rekenen op de interesse van 65 één- en tweepersoonshuishoudens. Woordvoerder Wim de Boom: “Inschrijven kan nog steeds via de landelijke stichting Knarrenhof. Wij blijven enthousiast en optimistisch, omdat een meergeneratiehof een welkome aanvulling kan zijn op ons huidige woningaanbod.”

Minder enthousiast is De Boom over de houding van B&W van de gemeente Krimpenerwaard: “Ons initiatief is weliswaar opgenomen in de Woonvisie van de gemeente, maar dit is niet te danken aan de inzet van het college. Doordat de fractie van PvdA-GroenLinks tijdens de behandeling van de Woonvisie hierover een amendement indiende, kwam wethouder Boere alsnog over de brug.”

Geen concrete locatie
De Boom weet dat B&W het een minpunt vindt dat de initiatiefgroep geen concrete locatie heeft om het onderkomen te ontwikkelen.

“Het klopt dat wij op dit moment geen grond/locatie hebben, maar dat geldt voor meer partijen die willen bouwen in de Krimpenerwaard, denk aan de woningbouwverenigingen. Dit mag geen belemmering zijn in het proces om een meergeneratiehof te realiseren. Doordat wij samenwerken met de landelijke Stichting Knarrenhof kan de aankoop van grond door hen gefinancierd worden, zoals dat ook al op andere plekken in het land gelukt is”, aldus De Boom.

Kavelpaspoort
De initiatiefgroep heeft inmiddels ook gesproken met Zorg Partners Midden-Holland. De Boom hierover: “Zij hebben een terrein beschikbaar in Ouderkerk aan den IJssel. Mocht hier in de toekomst gebouwd gaan worden, dan is er een functiewijziging -van zorg naar wonen- nodig en is de gemeente aan zet. Ook dan kan de wethouder pro-actief optreden en de realisatie van een meergeneratiehof opnemen in bijvoorbeeld een ‘kavelpaspoort’. Zo zijn er meer mogelijke bouwlocaties in onze gemeente en neemt de mogelijkheid om te bouwen aan de randen van de kernen toe. Als burgerinitiatief verwachten we een pro-actieve houding van de gemeente om gezamenlijk dit initiatief in meerdere kernen te realiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app