• Veel belangstelling tijdens de eerste editie van de banenmarkt in de Sint Jan te Gouda.
• Veel belangstelling tijdens de eerste editie van de banenmarkt in de Sint Jan te Gouda. Foto: Astrid den Haan

Tweede grootschalige banenmarkt in Sint Janskerk

Nieuws 1.343 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • WerkgeversServicepunt Midden-Holland organiseert voor de tweede keer een grootschalige banenmarkt. Deze vindt plaats op donderdag 23 november van 10.00 tot 12.30 uur in de Sint Janskerk te Gouda. 

In Gouda en omstreken zijn er volgens de nieuwste arbeidsmarktcijfers van het UWV 11.000 mensen die een baan zoeken, ander werk willen of meer uren wensen te maken. Daar tegenover staat een flinke krapte, waarbij werkgevers maar moeilijk aan personeel kunnen komen. Met de banenmarkt hoopt het WerkgeversServicepunt deze groepen bij elkaar te brengen. 

Enthousiast maken
“Werkgevers doen op de banenmarkt moeite om bezoekers enthousiast te maken voor hun organisaties. De omgekeerde wereld als je dat vergelijkt met normale sollicitatieprocedures, waar je uit een hele stapel brieven moet worden gepikt”, aldus adviseurs Zoulikha Boulahdaraj en Cornelia Schütt. “De vorige keer zijn er goede gesprekken gevoerd en concrete afspraken gemaakt om bijvoorbeeld een dag mee te lopen. Nieuw zijn bovendien de opleiders die de bezoekers direct kunnen informeren over om- of bijscholing.”

Bouw, schoonmaak, zakelijke dienstverlening, detailhandel, techniek, ICT, groen, logistiek, transport en zorg. Vrijwel alle denkbare branches zijn vertegenwoordigd met functies op praktisch geschoold, mbo-, hbo- en wetenschappelijk niveau.

Ook is het Werkcafé aanwezig voor vragen over werk, loopbaanontwikkeling en (om)scholing. 

Aanmelden voor de banenmarkt kan via www.wspmiddenholland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden