• Klimaatburgemeester Janita en wethouder Tempel  leveren hun tassen af.
• Klimaatburgemeester Janita en wethouder Tempel leveren hun tassen af. Foto: John Wijntjes
foto’s

Krimpen doet duurzaam in Klimaatweek

Nieuws Fotoseries 918 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Krimpen aan den IJssel pakte traditioneel weer uit tijdens de Nationale Klimaatweek.

Krimpenaren deden afgelopen week mee met allerlei duurzame activiteiten.

Dit jaar werd er bijvoorbeeld kleding geruild in De Tuyter. Bij de Wereldwinkel maakte jong en oud armbandjes van hergebruikte kralen. Ook waren er twee duurzame kerkdiensten en een avond over duurzaam eten. Jonge Krimpenaren deden mee aan leuke en leerzame klimaatspellen en op basisscholen was er klimaatles.

Duurzaamheidswethouder Wubbo Tempel is verheugd om te zien dat er steeds meer organisaties en inwoners aanhaken. “Zo is er voor ieder wat wils te doen. We laten zien hoe breed duurzaamheid is en hoe leuk het kan zijn om een duurzame stap te zetten.”

Klimaatburgemeester
Krimpen kiest traditiegetrouw voor de Klimaatweek ook een jonge Klimaatburgemeester. Afgelopen week droeg Janita de Bruin (11) de duurzame ambtsketen. Ze opende de Klimaatweek en gaf het startsein voor de Klimaatspelen. Ook hielp ze mee met afvalprikken bij de actie van KrimpenSchoon. “Het afvalprikken vond ik het allerleukst, dat is gewoon heel belangrijk. Ik kreeg ook een eigen afvalgrijper en -ring mee. Zo kan ik ook in mijn eigen buurt aan de slag.”

Kleding en dekens
Een bijzonder onderdeel van de week was de inzameling van warme kleding en dekens door Stichting Kracht door Delen. Zij zorgen dat de tweedehands spullen terecht komen bij wie dat goed kan gebruiken. En Krimpen liet zich van haar warme kant zien. Lara Corda van Stichting Kracht door Delen: “De actie is een groot succes. De hele week kwamen mensen spullen brengen. Onze loods in de Stormpolder staat vol dozen en tassen. De tassen van Klimaatburgemeester Janita en wethouder Tempel pasten er gelukkig nog bij.”

Intussen kijkt organisator Krimpen Duurzaam – een initiatief van de gemeente – alweer uit naar volgend jaar. Iedereen die dan wel een duurzame activiteit wil organiseren, kan zich aanmelden via info@krimpenduurzaam.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app