Afbeelding
Foto: Greenwheels

Nieuwe deelauto’s in Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel

Nieuws 3.182 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK/IJSSEL • Greenwheels plaatst vier nieuwe deelauto’s in Krimpen aan de Lek en Krimpen aan den IJssel. Het totale aanbod gaat hiermee van drie naar zeven. 

De eerder geplaatste auto’s in beide plaatsen zijn volgens Greenwheels al dusdanig veel gebruikt dat besloten is tot uitbreiding. “Naast dat autodelen inwoners mobieler maakt, draagt het bij aan de leefbaarheid van de buurt”, stelt Greenwheels-directeur Andrew Berkhout. “De zeven deelauto’s in beide plaatsen zorgen in potentie voor een vermindering van ruim 70 privéauto’s. Dat biedt ruimte voor bijvoorbeeld woningen en speelplekken, daar waar nu parkeergelegenheid is.”

De twee nieuwe deelauto’s in Krimpen aan de Lek komen te staan aan de Hoofdstraat en Groenland en zijn beide van het type Volkswagen Up. In Krimpen aan den IJssel staan de twee nieuwe auto’s aan de Linde en de Vijverlaan.

Bewoners die van de auto’s gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via de Greenwheels website of app. Wie gebruik maakt van een deelauto betaalt alleen voor de tijd en het aantal gereden kilometers.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app