• Cadeaubon Krimpenerwaard.
• Cadeaubon Krimpenerwaard. Foto: aangeleverd

Krimpen aan den IJssel komt met Krimpenbon

Nieuws 1.433 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen a/d IJssel wil dit jaar de Krimpenbon introduceren in samenwerking met Stichting Promotie Krimpenerwaard, geïnspireerd door het succes van de Krimpenerwaard cadeaubon.

In 2022 ontvingen alle Krimpense huishoudens een voucher die ze konden besteden bij lokale ondernemers. “Het initiatief was succesvol en genoot brede steun, wat een soortgelijk vervolg mogelijk maakt”, geeft het college van burgemeester en wethouders aan. “Dankzij de samenwerking met Stichting Promotie Krimpenerwaard kunnen we als gemeente kosteloos profiteren van hun uitgebreide netwerk van ondernemers, waardoor lokale ondernemers toegang krijgen tot een behoorlijk ‘achterland’.”

Het plan is positief ontvangen door de winkeliersverenigingen van de drie winkelcentra in Krimpen aan den IJssel, geeft het college aan. “Ze waarderen met name de effectieve promotieaanpak en de efficiënte administratieve verwerking, die de lasten minimaliseert.”

Het college heeft op verzoek van de gemeenteraad ook onderzocht of een spaarsysteem haalbaar is voor de lokale samenleving en economie. “Het idee was dat inwoners punten konden sparen bij lokale ondernemers en de tegoeden konden verzilveren bij andere lokale bedrijven en instellingen. Echter, na gesprekken met initiatiefnemers en lokale ondernemers blijkt dat de uitvoering van het spaarsysteem weerstand oproept bij de lokale middenstand. De bezwaren hebben voornamelijk te maken met de praktische kant van het systeem, omdat het een parallel spaar- en betaalsysteem vereist naast het bestaande systeem. Hierdoor is de bereidheid van lokale ondernemers om deel te nemen beperkt. De weerstand richt zich niet op het idee zelf, maar vooral op de praktische uitvoering ervan.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden