Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Fietsers en voetgangers kunnen maandag 26 en dinsdag 27 juni toch gebruik maken van pont Streefkerk-Bergambacht

Nieuws 1.824 keer gelezen

BERGAMBACHT • Fietsers en voetgangers kunnen maandag 26 en dinsdag 27 juni toch met het veer in Bergambacht over. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden. 

De gemeente Krimpenerwaard kondigde eerder deze week aan dat de veerpont tussen Bergambacht en Streefkerk gedurende twee dagen, namelijk maandag 26 en dinsdag 27 juni, buiten gebruik zal zijn vanwege asfalteringswerkzaamheden op de wegen naar de nieuwe veerstoep aan de Bergambachtse zijde. Het bericht zorgde voor de nodige onrust, vooral bij scholieren, fietsers en voetgangers die regelmatig gebruik maken van de ‘Esmeralda’.

De gemeente kwam donderdagmiddag met een ‘passende oplossing om gehoor te geven aan deze zorgen’: “Na overleg met de aannemer en de veerdienst is besloten om het fietspad vóór de afsluiting op vrijdag te asfalteren. Hierdoor kan het gedeelte bij de veerstoep open blijven, zodat fietsers en voetgangers op maandag en dinsdag nog steeds van de veerpont gebruik kunnen maken. Voor gemotoriseerd verkeer blijft er een omleiding van kracht, die duidelijk wordt aangegeven met verkeersborden. Dit besluit hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Molenlanden genomen, met als doel om het ongemak tot een minimum te beperken.”

De veerdienst Bergstoep is blij dat ze tijdens de werkzaamheden toch kan blijven varen voor voetgangers en langzaam verkeer, maar ze had liever gezien dat het werk in het weekend was uitgevoerd. “We hadden hierover goede afspraken gemaakt met aannemer Gebr. de Koning uit Papendrecht, waarmee we een goede werkrelatie hebben opgebouwd tijdens het project. De aannemer was bereid om de asfalteringswerkzaamheden in het weekend te laten plaatsvinden, zodat iedereen ongehinderd naar hun bestemming kon reizen tijdens deze twee werk-/schooldagen. De gemeente Krimpenerwaard heeft echter besloten om deze planning te wijzigen.”

De gemeente Krimpenerwaard geeft aan verschillende scenario’s te hebben uitgewerkt en besproken met de aannemer en andere betrokken partijen. “In eerste instantie waren de werkzaamheden aan de veerstoep in Bergambacht gepland voor een periode van twee weken, waarbij de veerdienst tijdelijk buiten gebruik zou zijn. Echter, gezien de grote impact die dit zou hebben op de veerdienst, de inwoners en de ondernemers, is er gezocht naar alternatieve mogelijkheden. Na zorgvuldige overweging is geconcludeerd dat maandag en dinsdag uiteindelijk de beste optie zijn.”  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden