• De Truckrun Krimpenerwaard: altijd speciaal.
• De Truckrun Krimpenerwaard: altijd speciaal. Foto: aangeleverd

Truckrun Krimpenerwaard: onbetaalbaar mooi

Nieuws 6.643 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De kleurrijke karavaan die ‘Truckrun’ heet, trekt op zaterdag 10 juni weer door de Krimpenerwaard. “Gelukkig wel!” 

130 vrachtwagens, 180 mensen met een verstandelijke beperking en zo’n zeventig vrijwilligers verheugen zich al weken op het feestelijke spektakel.

“De vierde alweer onder auspiciën van Stichting Truckrun Krimpenerwaard”, vertelt Johan Goudriaan namens de organisatie. “We gaan er weer een geweldige dag van maken met z’n allen.”

Waar elders in den lande truckruns werden afgelast vanwege de nasleep van een incident waarbij een begeleider van een bijrijder uit het slaapgedeelte van de vrachtwagencabine kukelde, in aanraking kwam met het dashboard en een lichte blessure opliep, besloten Goudriaan en de zijnen de Krimpenerwaardse versie door te laten gaan. 

Gordel
“Ik heb zeker een privémening over wat daar gebeurd is”, zegt Johan Goudriaan. “Natuurlijk is zoiets vervelend, maar om dan meteen maar een claim in te dienen zoals die persoon in kwestie deed... Erg sympathiek vind ik dat niet. Nog vervelender is dat het verschillende organisatiecomités in twijfel bracht om nog een truckrun op touw te zetten. Hier in de Krimpenerwaard hebben we besloten om het feest door te laten gaan. Uiteraard voorzien van maatregelen en in goed overleg met onder meer de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Beide werkten heel goed mee en gaven van harte groen licht. Wij op onze beurt hebben de strenge regel dat er voor elke passagier in de vrachtwagen een veiligheidsgordel moet zijn. Er gaat dus niemand meer mee zonder zo’n voorziening.”

Niets staat een heerlijke dag dus in de weg. Met start en finish op het ‘Tuyterplein’ in hartje Krimpen. De bonte stoet vertrekt daar om 11.00 uur voor de vrolijke rondrit door ‘de Waard’. Op het Truckrunplein is trouwens van alles te doen, variërend van een hapje, een drankje tot een springkussen, gezellige muziek en nog veel meer.

Band
“De Truckrun is elke keer weer bijzonder om mee te maken”, zegt Johan Goudriaan. “Niet alleen voor de deelnemers en toeschouwers, maar zeker ook voor de chauffeurs. Zelfs de meest nuchtere trucker ‘ontdooit’ tijdens deze dag. Je ziet ze gaandeweg de rit een band opbouwen met hun verstandelijk beperkte bijrijder. Dat is zo onbetaalbaar mooi. En het went nooit. Vandaar dat we de Truckrun met zoveel enthousiasme organiseren en er moeiteloos vrijwilligers voor kunnen vinden. Laat het maar snel 10 juni zijn. We kunnen niet wachten!”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app