Afbeelding
Foto: Pixabay

Bezorgdheid over verkeersveiligheid bij nieuwe McDonald’s in Krimpen

Nieuws 6.392 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De aanstaande vestiging van een McDonald’s restaurant aan de Breekade aan de rand van Krimpen aan den IJssel houdt ook de politieke gemoederen bezig. Saskia Bijl van Krimpens Belang bracht donderdagavond in de raadsvergadering de verkeersveiligheid ter sprake met betrekking tot deze locatie. “Het is een punt waar nu al best veel mensen oversteken en ook veel fietsers rijden. Is er al nagedacht over de situatie die de komst van het restaurant met zich mee brengt?” 

Bijl wees erop dat hoewel er al een restaurant aan de N210 was gevestigd, het geen fastfoodrestaurant was. “We verwachten dan ook dat er meer aanloop gaat zijn, vooral van jongeren. We zijn allemaal wel eens bij die grote gele ‘M’ geweest, die er overigens hier in Krimpen bij het restaurant niet gaat komen, en je ziet dan dat er veel jeugd komt. Veel fietsverkeer.” 

Gevaarlijke situaties
Omdat de N210 een drukke weg is die onder andere vanuit Krimpen aan de Lek moet worden overgestoken, maakt ze zich zorgen over eventuele verkeersproblemen die kunnen ontstaan. “Momenteel is het al een uitdaging om veilig over te steken, en de extra drukte kan leiden tot potentieel gevaarlijke situaties.” Bijl vroeg zich af of hier al over is nagedacht, of het is opgenomen in de plannen en vooral of het goed in de gaten zal worden gehouden zodra het restaurant daadwerkelijk geopend is. “Niemand wil namelijk ongevallen zien gebeuren.”

Wethouder Hugo van der Wal prees Bijl voor haar oplettendheid wat betreft het ontbreken van een metershoge paal met de kenmerkende gele ‘M’ bij het nieuwe restaurant in Krimpen. “Dit is één van de dingen waar we inderdaad het goede gesprek over gevoerd hebben.” 

Vergunning
Met betrekking tot de verkeersveiligheid legde hij uit dat McDonald’s zich aan de Breekade zal vestigen en dat hiervoor een omgevingsvergunning vereist is. “Bij het verlenen van deze vergunning worden verschillende aspecten getoetst, waaronder ook de verkeersveiligheid. De gemeente is geen eigenaar van de N210, dat is de provincie. Die heeft geen bezwaar geuit tegen de komst van een McDonald’s restaurant.”

Zwerfafval
Overigens heeft de plaatselijke PvdA-fractie reeds haar bezorgdheid geuit bij het gemeentebestuur over de mogelijke toename van zwerfafval in de Krimpenerwaard als gevolg van de komst van McDonald’s, met name in het nabijgelegen natuurgebied Krimpenerhout. Coen Derickx, fractievoorzitter van de PvdA, stelde schriftelijke vragen over de maatregelen die genomen kunnen worden om dit te voorkomen en te beperken. Daarnaast plaatste hij vraagtekens bij de overeenstemming tussen de komst van een hamburger- en fastfoodrestaurant en de doelstelling van het gemeentebestuur om van Krimpen aan den IJssel ‘de gezondste gemeente’ te maken.

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app