Afbeelding
Foto:

Wereldwinkel Schoonhoven bestaat kwart eeuw

Nieuws 725 keer gelezen

SCHOONHOVEN • De Wereldwinkel in Schoonhoven bestaat dit jaar 25 jaar en dat wordt gevierd. In de week van 5 tot en met 10 juni ontvangen klanten bij besteding van tien euro of meer een gratis attentie, worden er chocolaatjes uitgedeeld in de winkel en met medewerkers is er een leuke middag die afgesloten wordt met een aangeklede borrel in het Zilvermuseum.

De Wereldwinkel Schoonhoven werd op 5 juni 1998 officieel opgericht. In het begin vond er alleen verkoop plaats op zaterdag in het dienstencentrum. Verre van ideaal en reden om al in 1999 de eerste winkel te openen aan de Koestraat. Daar deze locatie wel wat uit de loop lag, werd in maart 2002 verhuisd naar de Lopikerstraat 24 in Schoonhoven. Toen in 2007 het postkantoor leegkwam is de oversteek naar het huidige pand aan de Lopikerstraat 11A gemaakt.

Als de Fairtrade cadeauwinkel in Schoonhoven heeft de Wereldwinkel in de afgelopen kwart eeuw een vaste plaats verworven binnen het Schoonhovens winkelbestand. “De winkel draait goed, er zijn voldoende enthousiaste vrijwilligsters en naast de winkelomzet worden er ook cadeaupakketten voor bedrijven en organisaties verzorgd”, geeft voorzitter Gijs Metz aan. “Hierbij is Kerst natuurlijk een erg belangrijke periode.” 

De Wereldwinkel is een erkende goede doelstellingen instelling (ANBI), hetgeen wil zeggen dat de winkel zonder winstoogmerk draait. Er wordt alleen maar met vrijwilligers gewerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden