Afbeelding
Foto: Jan Timmer

Krimpenerwaardse Lions brouwen bier voor Blije Gift

Nieuws 767 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Lionsclub Krimpenerwaard brouwt drie unieke bieren voor het goede doel: Stichting Blije Gift. Binnenkort wordt het gerstenat gebotteld.

“We brengen ze vanaf half juni uit onder de namen Lionheart Summer Sensations en Lionheart Summernight Delight“, vertelt Lions-lid Erik van den Bosch. “De verwachting is dat ze erg lekker zullen smaken.”

De voorbije maanden vertoefden de Lions meermalen in de Schoonhovense stadsbrouwerij Argentum, waar ze het totale brouwproces beleefden. “Was buitengewoon leuk en interessant”, zegt Van den Bosch. “Onder leiding van brouwer Henk verzamelden we eerst de ingrediënten: gerst, mout, hop en schoon Krimpenerwaards water. Daarna werden de ingrediënten gewogen en, afhankelijk van het soort bier wat we wilden maken, toegevoegd aan het brouwmengsel. We hebben gekozen voor twee biervarianten: het sensationeel lekker, tropisch blond Summer Sensations en het iets donkerder, fris en fruitig zwoele Summer Night Delight, met fruittonen van banaan, mango en grapefruit die voor een volle en warme smaaksensatie zorgen. Op 10 juni gaan we ons bier bottelen in flesjes van elk 0,5 liter. Vanaf 15 juni gaan ze de verkoop in á 5,95 euro. Ook is er voor 12.50 euro een duo-cadeauverpakking verkrijgbaar met daarin van elke biersoort één.”

Sloepentocht
De opbrengst van de ‘Lionheart’-zomerbiertjes gaat naar stichting Blije Gift in Krimpen aan de Lek, die maandelijks gezinnen ondersteunt dienet niet in aanmerking komen voor een wekelijks pakket via de Voedselbank. “Deze groep mensen heeft het vaak extra moeilijk en wordt door Blije Gift ondersteund met voedselbonnen die bij de lokale bakker, slager en supermarkt kunnen worden ingewisseld”, vertelt Erik van den Bosch. “Een belangrijk doel om als Lions te ondersteunen. We zetten ons sowieso graag in voor de samenleving. Dat doen we op verschillende manieren. Dit jaar organiseren we weer onze jaarlijkse Sloepentocht voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook gaan we het Hoogheemraadschap een dag helpen om rommel te verwijderen uit het landschap. Het zijn zo maar wat voorbeelden van onze activiteiten. Het bierbrouwen past daar ook mooi bij. Wij hopen dat de flessen Lionhaert goed zullenverkopen.”

Meer informatie op www.lionacties.nl.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden