• Fanfare Bereden Wapens in actie tijdens een Anjerconcert
• Fanfare Bereden Wapens in actie tijdens een Anjerconcert Foto: Gerard Woittiez

Veteranendag Krimpenerwaard met afsluitend Anjerconcert

Nieuws 1.170 keer gelezen

SCHOONHOVEN • In Schoonhoven vindt op zaterdag 10 juni weer de jaarlijkse Veteranendag Krimpenerwaard plaats. Met deze dag tonen stichting D-Day Krimpenerwaard en de gemeente Krimpenerwaard samen hun waardering en erkenning voor alle veteranen die zich hebben ingezet in het kader van militaire missies ten behoeve van de vrede en vrijheid. 

Voor veteranen en alle inwoners van de regio is er een dagprogramma samengesteld, met als afsluiting een Anjerconcert met de Fanfare Bereden Wapens, één van de twee regimentsorkesten van de Koninklijke Landmacht. 

Van 10.30 tot 16.30 uur zijn er authentieke militaire voertuigen te bewonderen op de Stenenbrug in Schoonhoven en er worden ook gratis rondritten mee gemaakt door het centrum van de stad.

Tegelijkertijd is er – in samenwerking met het Nederlands Veteranen Instituut – een tentoonstelling in de Hoge Vierschaar (onder het stadhuis) met informatie over veteranen en hun inzet. Daarnaast is daar een interactieve activiteit ‘Veterans View’ waarbij iedere bezoeker via een VR-bril door de ogen van een veteraan zelf het verhaal kan beleven over missies naar Afghanistan, Bosnië, Rwanda en Korea. Een bezoek en deelname gratis.

Vanaf 10.30 uur loopt het dixielandorkest Band of Four Brothers in authentieke Amerikaanse uniformen door het centrum. 

Van 15.00 tot 15.45 uur maakt het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps een rondgang door het centrum met een stilstaand optreden voor het Stadhuis aan de Haven. Dit orkest verzorgt om 16.45 uur ook de muzikale ontvangst bij partycentrum Baraq van alle veteranen-gasten door het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard.

Tenslotte vindt om 19.30 uur een gratis toegankelijk Anjerconcert plaats in Baraq, dit jaar verzorgd door de Fanfare ‘Bereden Wapens’ onder leiding van ritmeester Jos Zegers. Dit orkest was enkele jaren geleden ook al aanwezig bij de jaarlijkse veteranendag. Aan deze bijzondere show ‘You’ll never walk alone’ – een muzikale ode aan kameraadschap en onvoorwaardelijke steun - werken ook mee vocaliste Catalijne, Frans Pollux en veteraan Niels Roelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden