Afbeelding
Foto: Janet de Graas
foto’s

Schoolplein na opknapbeurt feestelijk geopend

Nieuws Fotoseries 1.594 keer gelezen

HAASTRECHT • Al weken lopen grote groepen kinderen van de Haastrechtse basisscholen tussen de middag van school naar het trapveldje aan de Merelstraat om even lekker te kunnen ravotten. Het schoolplein was toe aan een grondige opknapbeurt, wat met hulp van vele donateurs, waaronder het Bisdom van Vliet fonds en het streekfonds Krimpenerwaard, is uitgevoerd.

Olaf de Groot (directeur de Pelikaan) en Dennis van Duin (directeur de Morgenster) verwelkomden de kinderen op het prachtige nieuwe schoolplein. Wethouder Irma Bultman was ook aanwezig om het schoolplein te openen. 

Hierna zongen de leerlingen van beide scholen samen met juf Daniëlle het lied ‘Giga Groen’ om af te sluiten met een wolk van belleblaasbellen.

Olaf de Groot bracht de kinderen op de hoogte van een paar afspraken over het schoolplein: we zorgen goed voor ons schoolplein; we spelen samen op ons schoolplein; we hebben oog voor de omgeving op ons schoolplein. De wethouder bracht als eerste haar ‘groene vingerafdruk’ aan om deze afspraak te bezegelen, waarna alle leerlingen mochten ‘tekenen’ met hun groene vingerafdruk.

Komende week zal het stil zijn in de wijk ‘Agterpoort’, waar de bewoners hebben genoten van de gezellig kwebbelende kinderen.

Tekst en foto’s: Janet de Graas.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app