Lezing: ‘Op reis met de trekschuit’

donderdag 29 september 2022 20:00

20:00 Schoonhoven, Arto Theater, Het Klooster 5.

Op uitnodiging van de Historische Vereniging Schoonhoven geeft Marloes Wellenberg de lezing ‘Op reis met de trekschuit’. Het trekvaartenstelsel dat in de 17e eeuw werd ontwikkeld was uniek in de wereld. Honderdduizenden passagiers reisden met de ‘intercity van de Gouden Eeuw’ tussen de Hollandse steden en voor buitenlandse reizigers was een reisje per trekschuit een heuse experience. In de lezing gaat Wellenberg in op de aanleg van het trekvaartensysteem in de Republiek, de specifieke kenmerken van deze vorm van vervoer en de sporen ervan in het landschap. Marloes Wellenberg stelde in 2021 met collega’s de Atlas van de Trekvaarten in Zuid-Holland samen. Toegang tot de lezing is gratis.