Afbeelding

'Geen leges voor verenigingen'

Algemeen 98 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Als het aan Gemeente Belang en de VVD ligt hoeven verenigingen en non-profit organisaties in de gemeente Krimpenerwaard geen leges meer te betalen voor een evenementenvergunning.

Dit zou met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2016 moeten gelden.

De hoge legesbijdragen kwamen aan het licht tijdens de aanvraag voor diverse vergunningen voor het 'Straatwroeterskamp' in Bergambacht. "De vereniging zou vanaf dit jaar 600 euro aan leges moeten betalen voor het jaarlijkse tentenkamp", zegt VVD-raadslid Mirjam Verduijn.

Ze noemt vergunningen een 'noodzakelijk goed', die zorgen dat activiteiten veilig en verantwoord verlopen. "Maar deze financiële last maakt het voor vrijwilligers onaantrekkelijk om iets te organiseren in de Krimpenerwaard. Het verenigingsleven, het sociaal kapitaal, is in dezen meer waard dan de inkomstenderving van de gemeente."

Fractievoorzitter Pascal van der Hek van Gemeente Belang Krimpenerwaard is het met haar eens. Hij wil tijdens de raadsvergadering van dinsdag 5 juli ook aandacht vragen voor de bouwleges voor verenigingen en non-profit organisaties.

"Bij verbouwing of nieuwbouw van bijvoorbeeld een clubhuis zou tevens een regeling tot vrijstelling van kracht moeten zijn."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie