• Het nieuwe deel van de Kringloop Krimpen.
• Het nieuwe deel van de Kringloop Krimpen.

Uitbreiding voor Kringloop Krimpen

Algemeen 723 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Met het hijsen van de nieuwe kringloopvlag door (mede)oprichtster Trudie Dekker is zaterdagochtend de Kringloop Krimpen aan de Binnenweg op feestelijke wijze heropend.

De kringloopwinkel, die qua oppervlakte flink is uitgebreid, onderging de afgelopen weken een flinke verbouwing. Naast vaklieden staken ook de vrijwilligers de handen flink uit de mouwen. Zo is er volop geschilderd, is er nieuwe ledverlichting opgehangen en heeft de winkel een nieuwe indeling gekregen. "Alles staat, hangt of ligt op een andere plek", vertelt bestuurslid Ine Lems. "Zelfs wij moeten soms zoeken om iets te vinden."

Mooie kans
De uitbreiding was mogelijk na het vertrek van de buurman. Lems: "De mogelijkheid deed zich voor om de aangrenzende pand te huren. Voor ons een mooie kans, want we konden wel wat extra ruimte gebruiken." Er werd een doorsteek gerealiseerd waardoor er één grote kringloopwinkel is ontstaan. De vrijwilligers vinden het geweldig. "Het is veel overzichtelijker geworden. Bovendien kunnen we veel meer spullen kwijt en hoeven we niet alles op te slaan omdat er geen plek is in de winkel."

Draait goed
Kringloop Krimpen was dertig jaar geleden één van de eerste kringloopwinkels in Nederland. De winkel had een ruimte onder het gemeentehuis, maar verhuisde al snel naar de locatie aan de Binnenweg. De kringloopwinkel draait nog altijd goed. Er is volgens Lems veel belangstelling voor het grote aanbod van tweedehands meubelen, kleding, huisraad, speelgoed en elektra.

Zo'n 50.000 euro van de opbrengst wordt elk jaar geschonken aan goede doelen uit binnen- en buitenland. Ook lokale stichtingen kunnen vaak rekenen op een bijdrage. De opbrengst van de openingsdag is naar twee projecten gegaan: 'Klimmen tegen MS' en stichting ALS.

Kringloop Krimpen is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur, tevens elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 tot 12.00 uur.

www.kringloopkrimpen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden