• Autocrossteam Picobello proost op het nieuwe seizoen.
• Autocrossteam Picobello proost op het nieuwe seizoen. Foto: Erik Rietvelt

Autocrossteam Picobello kijkt uit naar nieuw seizoen

Algemeen 1.598 keer gelezen

AMMERSTOL • In een loods op het bedrijventerrein in Ammerstol was vorige week een feestje van raceteam Picobello om te vieren dat het nieuwe autocross-seizoen op het punt van beginnen staat.

In de loods wordt gesleuteld aan auto`s, worden plannen gemaakt voor deelname aan wedstrijden en het organiseren van roadtrips met auto of brommer. Sponsors en vrienden werden getrakteerd op bier en bitterballen en konden zien waar het team mee bezig is. 

“Een mooi geslaagd feestje”, stelt coureur Mark van der Kleijn tevreden vast. “Fijn om hiermee onze waardering naar sponsors en vrienden te tonen, want autocross is en blijft een dure hobby.”

Toyota
Michiel den Besten kan dat beamen. Hij ruilde onlangs zijn Volkswagen in voor een Toyota Corrolla. “Ik heb altijd Volkswagen gereden, maar na de nodige kuren en uitval ben ik overgestapt. Ik neem nu dus de proef op de som en hoop dat deze Aziaat wat betrouwbaarder is.” 

Rob Vermeulen is de eerste coureur die in actie komt. Hij zal rijden tijdens de autocrosswedstrijden op 10 april in Lopik. “Ik heb de jongens een aantal jaren geleden leren kennen toen ze nog een loods hadden in Lopik. Ik hielp met sleutelen en van het één kwam het ander. Ik crosste al wel met quads en dergelijke. Via hen ben ik er echt in doorgegroeid.”

Het team maakt eveneens op 23 april zijn opwachting tijdens de langeduurs-wedstrijd in het Brabantse Alphen. Het koppel Xander Deelen en Wilco Boom kijkt daar het meeste naar uit.

“Dat zijn wedstrijden, die echt een test zijn voor de auto, de rijders en het team. Rijden in de avond en nacht maakt het helemaal spectaculair. Verder gaan we gewoon genieten van het komende seizoen, want dat is wat deze sport voor ons betekent: plezier en saamhorigheid.”

Erik Rietvelt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden