• Gerco de Haaij.
• Gerco de Haaij. Foto: Martijn Kuiler

Van Coop naar Boon’s Markt in Gouderak

Algemeen 4.141 keer gelezen

GOUDERAK • Nieuwe naam, vertrouwde plek. Ondernemer Gerco de Haaij opent woensdag 29 maart zijn nieuwe Boon’s supermarkt in Gouderak.

Door een samengaan van supermarktketens Coop en Plus, had Gerco de Haaij geen andere keus dan op zoek te gaan naar een nieuwe formule voor zijn supermarkt op winkelcentrum Kranepoort in Gouderak. 

“We opereerden sinds 2002 onder de Coop-vlag”, vertelt De Haaij. Hij nam de winkel in 2007 over van zijn vader, die al sinds 1980 eigenaar was. “We hebben een prima tijd gehad onder Coop en hadden graag nog jaren doorgegaan, maar het aangekondigde einde van de keten noopte ons op zoek te gaan naar een nieuwe naam.” 

Horizon verbreden
Hoewel een vervolg onder de vlag van Plus niets in de weg stond, besloten Gerco en zijn vrouw Thea om hier toch van af te zien. “Plus is verder een prima organisatie, laat daar geen misverstand over bestaan, maar ons gevoel zei ons dat we onze horizon moesten verbreden. Na alles in overweging te hebben genomen, sprong Boon’s Markt er voor ons uit. De gesprekken met hen verliepen in een gemoedelijke sfeer, met zeker ruimte voor onze wensen. Dat is fijn zaken doen. Het plan waar ze mee kwamen en de fraaie winkeluitstraling deden ons snel besluiten.”

Boon’s Markt is in de Krimpenerwaard nog een redelijk onbekende naam. De Haaij: “In dit gebied zijn al meerdere Plus-supermarkten vertegenwoordigd, maar er is nog geen enkele Boon’s Markt. Het dichtstbijzijnde filiaal is in Capelle aan den IJssel. Verder zitten ze ook in onder andere Barendrecht, Ridderkerk en Vlaardingen. Wij hebben nu de primeur in de Krimpenerwaard, met de eerste en tot nog toe enige vestiging. We kijken er naar uit om iedereen kennis te laten maken met deze nieuwkomer.”

Commercieel-directeur Willem Boon is uiteraard verheugd dat de Gouderakse ondernemer in zee is gegaan met zijn organisatie. “De ondernemers die al eerder van Coop naar Boon’s-formule zijn overgegaan presteren erg goed en dat heeft de familie De Haaij wellicht geholpen in deze keuze.” 

Slijterij
Voor de overstap wordt de winkel in twee weken compleet verbouwd waarbij zowel de binnen- als buitenkant van het pand worden voorzien van de Boon’s Markt-uitstraling. “De vloer en de gehele inrichting worden vervangen om de winkel aan de laatste eisen te laten voldoen en een stuk energiezuiniger te maken”, vertelt De Haaij. “In de nieuwe winkel is ook plaats voor een slijterij en er komt een DHL afhaalpunt. Tevens wordt het assortiment uitgebreid, met weer een prominente plek voor de versafdelingen.”

De winkel kenmerkt zich door de de gemoedelijke werkwijze en dat blijft zo, verzekert De Haaij. “Klantvriendelijkheid blijft voor ons een speerpunt. We willen er nadrukkelijk zijn voor de klant, door in te spelen op assortimentsvragen en gehoor te geven aan verzoeken. Als we de klant met raad en daad kunnen bijstaan, doen we dat zeker. We blijven overigens het vertrouwde huismerk G’woon voeren.”

Na de verbouwingsperiode opent de supermarkt op woensdag 29 maart weer de deuren. “De opening wordt om 8.30 uur verricht door schoolkinderen hier uit het dorp. Dinsdagavond is er overigens al een receptie van 19.00 tot 21.00 uur voor relaties, klanten en familie.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden