Afbeelding
Foto: aangeleverd

Toneelvereniging De Schijnwerper viert gouden jubileum

Algemeen 832 keer gelezen

HAASTRECHT • Toneelvereniging De Schijnwerper bestaat dit jaar vijftig jaar en viert dat met twee speciale voorstellingen tijdens het 2Eenakterfestival op vrijdag 14 april in Theater Concordia in Haastrecht, gespeeld door zowel oud-leden als door huidige leden. Tevens is er op zaterdag 15 april een besloten avond voor oud-leden, oud-regisseurs, oud-gastspelers en genodigden.             

Geopend wordt met de komische eenakter ‘De Erfenis van tante Koosje’, geregisseerd door Irene Nieuwveld en gespeeld door zeven huidige spelers van De Schijnwerper. Vier kinderen zijn na de dood van hun ouders opgevangen door tante Koosje. Ieder heeft zo z’n eigen herinneringen aan haar, de een prettiger dan de ander. Bij het voorlezen van het testament door de notaris is iedereen aanwezig. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Hoe wordt de erfenis verdeeld? 

Bijzonder aan deze jubileumvoorstelling is dat ook tien oud-leden van De Schijnwerper de eenakter ‘De Ingebeelde Zieke’ onder regie van oud-lid Nelie Gerritsen spelen. In dit komische stuk wordt de spot gedreven met de manier waarop sommige mensen hun ziekte overdrijven.                

Rond het festival is er ook een overzichtstentoonstelling en film van 50 jaar De Schijnwerper te zien in Concordia. Later dit jaar, op 11, 12, 17 en 18 november, speelt De Schijnwerper nog de jubileumvoorstelling ‘Imperium der Dieren’. 

Voor meer informatie en kaarten reserveren voor het 2Eenakterfestival op 14 april: www.deschijnwerper.nl. Het begint om 20.15 uur (zaal open om 19.15 uur) en kaarten kosten 12,50 euro p.p.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden