•  Arthur Bouw, Walter Bekking, Annette Koopman, Truus Köster, Marleen Sierhuis en Alex Alingh.
• Arthur Bouw, Walter Bekking, Annette Koopman, Truus Köster, Marleen Sierhuis en Alex Alingh. Foto: Max Maak Mogelijk

Max Maakt Mogelijk schenkt cheque aan Stichting BlijeGift

Algemeen 588 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Stichting Max Maak Mogelijk van Omroep Max houdt al meer dan tien jaar een winteractie aan het eind van het jaar, om kolen en hout aan te schaffen voor de kachels van arme ouderen in Oost-Europa. Voor het eerst is de actie nu uitgebreid naar Nederland. Stichting BlijeGift in Krimpen aan de Lek werd verblijd met een cheque van 35.000 euro. 

De stichting van oprichtster Annette Koopman helpt 189 gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Zij worden ondersteund met levensmiddelenbonnen, zodat zij zelf kunnen bepalen wat ze nodig hebben. 

Het werk van Annette werd gefilmd door Omroep Max en werd op 26 november 2022 uitgezonden in het programma Max Maak Mogelijk.

Afgelopen maandag werd Stichting BlijeGift bezocht door Truus Köster en Marleen Sierhuis van Stichting Max Maakt Mogelijk. Annette werd verrast met een cheque om haar stichting een extra steuntje in de rug te geven. Het geld is bestemd voor levensmiddelenbonnen, die door de aangesloten gezinnen te besteden zijn bij de plaatselijke middenstand, en tevens een bijdrage voor onvoorziene kosten, waarmee mensen die acuut in de problemen zijn gekomen ook geholpen kunnen worden. 

“Met deze cheque tonen we als Max Maakt Mogelijk de enorme waardering voor de tomeloze inzet van Annette, maar ook voor de haar ondersteunende vrijwilligers”, aldus Truus en Marleen. “Ook in Nederland is de kachel aanzetten niet meer vanzelfsprekend en dagelijks een warme maaltijd zit er voor velen niet in. Ouderen met een laag pensioen en huishoudens met een middeninkomen kloppen noodgedwongen steeds vaker aan bij organisaties die een helpende hand bieden. Als Max Maakt Mogelijk trekken we dit ons aan en ondersteunen deze winter daarom een aantal organisaties verspreid door het land, met een financiële bijdrage. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen blijven rekenen op hulp, door middel van bijvoorbeeld een boodschappenbon of een gratis warme maaltijd.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie