Afbeelding

Leefbaar Krimpen wil inwoners meer betrekken bij gladheidsbestrijding

Algemeen 862 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen pleit voor het actiever betrekken van inwoners bij de gladheidsbestrijding in hun buurt of wijk. De gemeente zou daarvoor gratis strooizout ter beschikking moeten stellen. “Zo besparen we mogelijk leed en zorgkosten door valpartijen.”

Leefbaar-raadslid Daniël Ratzon geeft aan dat inwoners vaak niet zijn berekend op gladheid. “Met alle gevolgen van dien. Ook de afgelopen weken was het op bepaalde dagen erg glad, waardoor veel valincidenten hebben plaatsgevonden. Veel oudere Krimpenaren zijn hierdoor angstig om de straat op te gaan. De gladheid op de doorgaande hoofdverkeerswegen, de wijkontsluitingswegen en hoofdfietspaden wordt in de gemeente door de buitendienst bestreden. De strooiwagens rijden echter vaste routes en kunnen niet overal komen.”

Om ook de trottoirs tijdens winterse omstandigheden veilig begaanbaar te houden, wil Leefbaar dat Krimpenaren actiever worden betrokken bij de gladheidsbestrijding in hun buurt of wijk. “Ze zouden hiervoor tijdens de wintermaanden twee keer de mogelijkheid moeten krijgen om op een centrale plek een emmertje of een zak met strooizout op te halen. Uiteraard zolang de voorraad strekt. We hebben het college van burgemeester en wethouders gevraagd wat dit zou gaan kosten.”

Leefbaar ziet ook graag dat inwoners actief worden geïnformeerd over maatregelen die ze zelf kunnen nemen ter voorkoming van gladheid. Ratzon: “Bijvoorbeeld via sociale media en/of de app van Cyclus, zodat ze beter in staat worden gesteld om aan hun burgerplicht te voldoen.” 

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 10 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 12 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden