• Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciaal logo ontworpen.
• Ter gelegenheid van het jubileum is er een speciaal logo ontworpen. Foto: aangeleverd

Brandweer Krimpen aan de Lek bestaat driehonderd jaar

Algemeen 736 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • De vrijwillige brandweer van Krimpen aan de Lek bestaat dit jaar driehonderd jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden. Gedurende het jaar vinden er diverse activiteiten plaats om het jubileum luister bij te zetten.

Met enige trots toont postcommandant Tim Brinkman de poster waarop de jubileumactiviteiten worden aangekondigd. Het affiche hangt prominent op het mededelingenbord in de ruime kantine van de brandweerkazerne aan de Tiendweg. “Zo komt-ie her en der in het dorp te hangen”, geeft Brinkman aan. “Voor iedereen die het maar wil lezen, want we willen nadrukkelijk het dorp betrekken bij deze jubileumviering. De echte festiviteiten starten in het voorjaar, maar in aanloop daar naar toe houden we al een aantal openbare oefeningen in de dorpskern waarbij het publiek kan komen kijken naar wat ons brandweervak allemaal inhoudt. Er zijn al wat ondernemers in het dorp die hun pand voor een avond beschikbaar willen stellen als oefenlocatie. Mooi als we zo samen kunnen optrekken.”

Een organisatiecomité van twaalf leden houdt zich bezig met het jubileumprogramma. “Er zitten zowel actieve vrijwilligers in als wat oudgedienden”, geeft Brinkman aan.

Zoals gezegd, het echte activiteitenprogramma start in het voorjaar. Om exact te zijn in april. Brinkman: “We trappen af met een kleurwedstrijd voor de kinderen uit het dorp, waarmee uiteraard prijzen zijn te winnen. De kleurplaten worden uitgedeeld op de scholen, maar ze komen bijvoorbeeld ook bij het Cultuurhuis en de supermarkt van Albert Heijn te liggen.”

Zaterdag 13 mei staat in het teken van historie, met een brandweer oldtimerdag op het ijsbaanterrein van Thialf. “De leden van stichting Historisch Brandweermaterieel Hollands Midden komen met hun voertuigen naar Krimpen aan de Lek om ze te laten bewonderen door het publiek”, klinkt Brinkman enthousiast. Iets waar de postcommandant zich speciaal op verheugt is de grote open veiligheidsdag op zaterdag 17 juni, ook op het Thialfterrein. “Die dag staat volledig in het teken van veiligheid en presenteren de hulpdiensten zich, waaronder politie, brandweer en ambulance. Met tal van demonstraties.” Het jubileumprogramma wordt op zaterdag 21 oktober afgesloten met een Halloweenavond in de kazerne.

Brinkman adviseert zeker om de Facebook- en Instagrampagina (@brandweerkrimpenaandelek) van het korps in de gaten te houden voor alle festiviteiten. “Daar wordt alles vermeld en gedeeld.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie