• Maker Peter Verhage en programmeur Suus van de Water.
• Maker Peter Verhage en programmeur Suus van de Water. Foto: aangeleverd

Film Ome Cor draait drie keer in De Tuyter

Algemeen 938 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL  • De nieuwe film over Ome Cor, van Krimpenaar Peter Verhage, draait drie keer in Theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel voor een uitverkochte zaal. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. De voorstellingen zijn op 9, 11 en 16 februari.                        

Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet, mot met zijn dochter en zelfs een taakstraf. Gaat het ome Cor lukken om zijn leven weer op de rit te krijgen?                                

Niet minder dan 45 BN’ers verleenden hun medewerking aan deze echte Rotterdamse film. Van burgemeester Aboutaleb tot Lee Towers en Guus Meeuwis (in de rol van brugwachter van de Brienenoordbrug).

“Binnen twee dagen was de eerste voorstelling uitverkocht en ook de andere twee gingen heel snel”, geeft programmeur van De Tuyter Suus van de Water aan. “Dat is extra mooi omdat de makers zorgen dat een belangrijk deel van de opbrengsten van de film naar het Sophia Kinderziekenhuis gaat als compensatie voor het annuleren van het galadiner in coronatijd, waar normaliter fondsen hiervoor werden geworven. Helemaal mooi is dat het Rotterdams Warenhuis in De Tuyter met een kraam met Ome Cor merchandising staat tijdens het draaien van de film. Ome Cor bier, truien e.d. met ook weer een mooie afdracht van de aankopen aan het ziekenhuis.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie