• Jaap den Besten met Linda Vink en Marilou Krouwel.
• Jaap den Besten met Linda Vink en Marilou Krouwel. Foto: Jacqueline Molenaar

Matinee Kerstconcert in De Hoeksteen

Algemeen 657 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Zondag 11 december vindt het jaarlijkse Matinee Kerstconcert plaats in kerkelijk centrum De Hoeksteen in Schoonhoven. Al meer dan tien jaar weet organist Jaap den Besten met een aantal vakgenoten invulling te geven aan deze muziekuitvoering. Ditmaal wordt hij vergezeld door sopraan Linda Vink en fluitiste Marilou Krouwel, beiden uit Everdingen.

De organisatie van de periodieke orgelconcerten is in handen van de Activiteitencommissie. Het betreft een actieve groep mensen die periodiek een rommel- en boekenmarkt, (orgel)concerten en andere activiteiten organiseert om geld in te zamelen voor een specifiek doel.

Operazangeres
Als docent is Linda Vink verbonden aan de Holland Opera en coacht en registreert zij diverse musical- en muziektheaterproducties. Inmiddels heeft zij als operazangeres een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Drie jaar geleden zong Linda voor de eerste keer in het Matinee Kerstconcert.

Geen onbekende is fluitiste Marilou Krouwel, die al enkele jaren met Jaap samenwerkt. Tot dit voorjaar was ze maar liefst achttien jaar dirigente van Muziekvereniging Excelsior in Ouderkerk aan den IJssel. Naast de vaste koren en orkesten die zij dirigeert, organiseert zij ook regelmatig projecten. Marilou heeft een eigen praktijk voor muzieklessen, waar zij voor zowel kinderen als volwassenen dwarsfluitles geeft. 

Jubileum
Organist Jaap den Besten is volgende maand vijftig jaar (!) verbonden als organist aan de Hoeksteen. Zijn gouden jubileum gaat ongetwijfeld niet onopgemerkt voorbij. Talloze malen speelde hij tijdens de wekelijkse zondagdiensten. Niet alleen in de Hoeksteen in Schoonhoven, maar ook andere kerken. Doordeweeks is Jaap vooral bij rouwdiensten een veelgevraagd organist. Tijdens het Matineeconcert bespeelt hij naast het orgel ook de piano. Vanuit zijn professie is hij voor elk optreden goed voorbereid om zijn rol als begeleider zo goed mogelijk in te vullen.

Het programma staat voor een mooie mix van kerstmelodieën. Te verwachten zijn onder andere Engelse Carols, een aantal delen uit de Messiah van Händel en twee temperamentvolle Spaanstalige werken.

Bijzonder is het bekende en meest gezongen kerstlied Stille Nacht. De musici brengen een speciale bewerking van dit inmiddels ruim twee eeuwen oude gezang.

Het Matinee Kerstconcert wordt gehouden op zondag 11 december in kerkelijk centrum De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2 in Schoonhoven. Aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie